Ми у Facebook
20.11.2012, 18:04

Українці перейдуть на біометричні паспорти

Депутати прийняли закон про біометричні паспорти з пропозиціями Януковича.
Верховна Рада прийняла в новій редакції закон про введення біометричних паспортів з пропозиціями Президента Віктора Януковича. За відповідний закон проголосували у вівторок 243 карток депутатів, повідомляє «Українська правда».

Даний закон був ухвалений 2 жовтня 2012 року. Однак 19 жовтня Президент ветував закон і повернув його до ВР зі своїми пропозиціями.

У пропозиціях Президента зазначається, що наділення уповноваженого державного органу з питань захисту персональних даних повноваженнями, які пропонують старою редакцією, не відповідає правовій природі.

Проти даного закону виступали представники церкви і низки громадських організацій.

В оновленій редакції документа уточнюється перелік документів, які будуть оформлятися із застосуванням засобів єдиного державного демографічного реєстру. Серед них паспорт громадянина України, закордонний паспорт, дипломатичний паспорт. Крім того, оновлена редакція документа гарантує особам право на відмову від біометричних паспортів через релігійне переконання.

Як відомо, у понеділок Янукович застосував вето на прийнятий парламентом 2 жовтня закон про Єдиний державний демографічний реєстр, який передбачає впровадження електронних паспортів для українців.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ