Ми у Facebook
22.11.2012, 08:09

Рівняни зможуть отримати закордонний паспорт навіть без прописки

Уже з 1 січня людина, яка мешкає не за пропискою, зможе отримати закордонний паспорт.
Рівнянка Катерина з чоловіком Олегом запланували у відпустку поїхати за кордон. Для цього потрібні путівки та закордонні паспорти. От із виготовленням паспорта у Олега виникли проблеми. Адже чоловік хоч і мешкає у Рівному вже п’ять років, та прописаний у Сумах, де народився і виріс. Тому для оформлення закордонного паспорта йому треба їхати в Суми.

Але вже з 1 січня 2013 року кожен українець матиме можливість отримати закордонний паспорт та проїзний документ дитини у будь-якому підрозділі Державної міграційної служби незалежно від місця реєстрації і навіть у випадку відсутності такої реєстрації.

Українці перейдуть на біометричні паспорти

Як повідомив ТСН.ua голова Державної міграційної служби України Микола Ковальчук, "Десь з 1 серпня ми перебрали від МВС функцію видачі українських паспортів і реєстрації місця проживання громадян. І я думаю, що з 1 січня ми почнемо видавати закордонні паспорти громадянам України", - сказав він.

До цього часу закордонний паспорт можна отримати лише за місцем проживання або у міжрегіональних центрах видачі паспортних документів, яких в Україні лише чотири.

Управління Державної міграційної служби України у Рівненській області знаходиться за адресою:
вул. 16 Липня, 6.
Тел.: 67-94-59.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ