Ми у Facebook
26.11.2012, 14:32

Депутати Рівненської облради хочуть з'ясувати, хто вкрав землі стадіону [+Відео]

Рівненська обласна рада взяла на баланс половину Рівненського стадіону "Авангард". Тепер на правах господарів обласні обранці хочуть провести перевірку земель та будівель стадіону. А вже потім клопотати про виділення коштів на завершення реконструкції.
Питання відновлення головної спортивної споруди в області на вустах депутатів вже не перший рік. Як відомо, міська влада самотужки не може відшукати кошти на реконструкцію стадіону. Тому як один з варіантів виходу з ситуації обласна рада погодилась взяти на себе частину витрат. Однак для цього міська рада мала передати обласній половину стадіону з підтрибунними приміщеннями. Тобто фактично обласна влада мала стати співвласником комунального закладу "Авангард".

Зрештою після надання згоди від міських обранців депутати обласної ради на черговій сесії мали затвердити акт-прийому передачі. Однак навіть на сесії у депутатів виникли зауваження.

— Не можна бездумно приймати таке рішення. Адже насамперед маємо з'ясувати, чи взагалі можливо в теперішній ситуації відбудувати там повноцінний стадіон, - зауважив голова постійної комісії з питань молодіжної політики, фізичної культури і спорту, депутат фракції "Батьківщина" Олег Хомич. — Адже фактично площа земель, які належали стадіону, суттєво скоротилась. Зараз ми приймаємо лише стадіон, який не має місця ні для парковки транспорту, навіть туалетів… Чи зможемо ми зробити стадіон на такій площі? Яким чином від стадіону відкраяли решту землі? Я теж підтримую відновлення головної спортивної споруди області. Але перед тим, як вкладати туди кошти, варто з'ясувати, чи це взагалі можливо.

Колезі опонував депутат від фрації Партії регіонів, перший заступник голови Рівненської ОДА Анатолій Юхименко:

— Про реконструкцію стадіону говорять ще з 1999 року. Тоді ми з головою ОДА Миколою Сорокою ініціювали передачу стадіону в обласну власність. Однак тоді теж у депутатів були зауваження і цього не зробили. Пройшло скільки років - і що? Стадіон не зробили, і знову сумніваємось. Якщо почекаємо ще трохи, то буде вже пізно. Ми зараз не виділяємо жодних коштів, просто приймаємо у власність свою частку стадіону. А тоді на правах власників зможемо вирішувати, що робити далі та просити правоохоронців розібратися з ситуацією навколо земель стадіону.



У підсумку депутатський корпус таки погодився прийняти половину стадіону у власність обласної ради. Залишився задоволений рішенням і голова обласної ради Юрій Кічатий. Каже, тепер ситуацію в спортивному закладі ретельно вивчатимуть. Лише після цього ініціюватимуть роботи з реконструкції.

Не полишають чиновники і надію на спонсорську допомогу від власника "Рівнеазоту" Дмитра Фірташа.





На правах реклами