Ми у Facebook
28.11.2012, 10:20

У новому Рівненському перинатальному центрі народжуватимуть у воді

Нині будівельники облаштовують спеціальні ванни в чотирьох пологових залах, аби при бажанні породіллі могли скористатися сучасним методом народження немовлят.
Така практика популярна в Європі, оскільки тепла вода є хорошою альтернативою медикаментозних знеболювальних препаратів, акцентують акушери. Більше того, розслабляє породіллю і прискорює пологи. Водночас дитинка менше стресує, оскільки плід розвивається саме у водному середовищі.

Втім донині нові методи були недоступні для породіль області. Натомість у сучасному перинатальному центрі кожен другий пологовий зал буде спеціально обладнаний для народження немовлят у воді.

Готують у новозбудованому гінекологічному корпусі й звичайні пологові зали. А також окремий бокс для інфекційно хворих, щоб обмежити їх контакт із рештою вагітних і породіль.

За понад 13 мільйонів бюджетних гривень для перинатального центру вже закупили пологові ліжка-трансформери, інкубатори, реанімаційні системи, фетальні монітори, операційні столи та решту сучасного обладнання. Розширили будівельники й акушерський корпус, надбудувавши ще один поверх і мансарду для монтажу потужного вентиляційного обладнання.

Загалом в осучасненому перинатальному центрі будуть створені європейські умови для обслуговування вагітних, породіль і немовлят, резюмував голова облдержадміністрації Василь Берташ, повідомляє прес-служба РОДА.

Нагадаємо, добудувати оновлений перинатальний центр у Рівному заплановано до кінця року.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ