Ми у Facebook
28.11.2012, 11:05

Устя у Рівному стала чистішою

Забрудненню водних об’єктів протидіє прокуратура Рівненської області.
Упродовж тривалого періоду, як засвідчили матеріали перевірок контролюючих органів, має місце забруднення стічними водами річки Устя, що в місті Рівне. Лабораторні дослідження показали наявність завищеного вмісту у водах цієї річки аміаку та інших хімічних елементів, які можливі внаслідок скидів рідких відходів без очистки.

Зважаючи на те, що значна шкода завдається довкіллю, а разом з тим і місцевим жителям, для яких озера Гідропарку та річка Устя – улюблені місця відпочинку, прокуратура Рівненської області скоординувала діяльність фахівців Держекоінспекції в області та місцевої влади, спрямувавши їх дії на виявлення та припинення несанкціонованих скидів у ці водойми.

За результатами проведеної роботи з’ясовано, яким чином забруднювалися водні об’єкти, а саме – внаслідок несанкціонованих скидів, безхазяйних випусків вод та неналежного утримання септиків самими мешканцями обласного центру.

З метою усунути порушення та притягнути винних осіб до відповідальності прокурори внесли міському голові, начальнику Держекоінспекції в області та директору РОВКП ВКГ "Рівнеоблводоканал" документи реагування. За результатами їх розгляду до відповідальності притягнуто 12 посадових осіб.

У Рівному в Усті знову масово гине риба [+Фото]

На виконання вимог прокуратури області органами місцевого самоврядування припинено шляхом тампонування 10 несанкціонованих скидів рідких відходів у водойми.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Рівненської області внесли порушникам 12 приписів.

Також прокуратура області зобов'язала керівництво Держекоінспекції в області та РОВКП ВКГ "Рівнеоблводоканал" забезпечити постійний контроль за станом водойм, особливо після значних опадів, а також за місцями, де було виявлено несанкціоновані скиди.

Вжиті заходи сприяли тому, що вода в річці Устя та озерах Гідропарку стала чистішою.

У Рівному в Усті вміст аміаку перевищує норму у п'ять разів

Як повідомила старший прокурор прокуратури Рівненської області з питань захисту прав громадян та інтересів держави в екологічній сфері Анна-Марія Дзівак, останні лабораторні аналізи засвідчили, що негативний вплив на водні об’єкти відсутній.

Всього упродовж 2012 року за документами прокурорського реагування відшкодовано майже 100 тис. грн збитків, завданих скидами неналежно очищених стоків або самовільним спецводокористуванням, до відповідальності притягнуто 68 посадових осіб.

Питання додержання вимог екологічного законодавства на водних об’єктах перебуває на постійному контролі органів прокуратури Рівненщини. Робота на вказаному напрямі триває.





На правах реклами