Ми у Facebook
28.11.2012, 17:29

Рівняни зможуть перейти до іншого мобільного оператора без зміни номера

Послуга почне працювати в Україні вже наступного року і коштуватиме 40 гривень.
Із 21 листопада в Україні набув чинності наказ Держслужби спеціального зв'язку та захисту інформації, який дозволяє запровадити послугу перенесення мобільних номерів при зміні оператора - Mobile Number Portability (MNP).

Без паспорта українці не зможуть купити SIM-карту?

Для цього буде створена єдина база даних. Абоненти зможуть міняти оператора зі збереженням номера необмежену кількість разів, але за гроші. Фахівці прогнозують, що ціна такої послуги складе близько 40 грн - на рівні середнього місячного рахунку українського абонента мобільного зв'язку, пише "Комерсант-Україна".

У Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), вже підготували проект правил надання послуги MNP. Як розповіло джерело газети в регуляторі, щоб зберегти номер, абонентові треба буде звернутися з письмовою заявою до оператора, у мережі якого він захоче обслуговуватися.

В Україні може з‘явитися державний оператор зв’язку

У відомстві розраховують, що послуга збереження номера почне працювати в Україні вже наступного року. За оцінками глави регулятора Петра Яцука, створення системи збереження номера коштуватиме бізнесу більш ніж $10 млн.

За оцінками мобільних операторів, послуга збереження номера може зацікавити приблизно 5-10% всіх абонентів - це 2,5-5 млн SIM-карт.

Двоє рівнян зібрали колекцію раритетних мобілок [+Фото]





На правах реклами