Ми у Facebook
29.11.2012, 15:11

Рівненські депутати просять повернути гроші

Повернути гроші, які "зависли" на казначейських рахунках, просять депутати Рівненської міської ради у Кабміну. Відповідне звернення обранці затвердили під час останнього засідання.
Усього, за підрахунками міського голови Рівного Володимира ХОМКА, на казначейських рахунках "зависло" понад 12 мільйонів гривень Рівного.

— Через це у місті припинено практично усі роботи — ремонти дворів, дахів, доріг, — каже Володимир Хомко. — Особливо обурює, що казначейство поширює у пресі інформацію про те, що, буцімто, ніякого блокування рахунків немає.

Аби врегулювати це питання, депутати підготували звернення до Кабінету Міністрів України. Зокрема, у ньому обранці нарікають, що "майже половина неоплаченої заборгованості по загальному фонду бюджету складає заборгованість за виконані роботи з поточного утримання та поточного ремонту об’єктів благоустрою, які виконують міські комунальні підприємства. Це, в свою чергу, створює живий ланцюг проблем — такі як неспроможність сплатити податки та обов’язкові платежі до цільових фондів, провести своєчасно розрахунки з постачальниками, затримки із виплатою заробітної плати працівникам".

Як приклад, депутати наводять ситуацію із програмою співфінансування для ОСББ. Для капітальних ремонтів покрівель, інженерних мереж, фасадів житлових будинків програмою передбачалося цього року 3,7 мільйона гривень. Та майже мільйон держказначейство досі не проплатило.

Окрім того, депутати просять Кабмін звернути увагу й на нестачу коштів на виплату зарплат за грудень працівникам бюджетної сфери.

— Рівному на виплату зарплат медикам та освітянам за грудень не вистачає половини коштів, — зауважив начальник міського управління бюджету і фінансів Віктор ШУЛЬГА. — Їх мала б надати держава. Ще на початку року місто звернулося у Київ за виділенням 44 мільйонів гривень. Однак їх досі недодали. Тож місто вимушене було 28 мільйонів гривень із житлово-комунальної галузі перекинути на виплату зарплат медикам та освітянам.





На правах реклами