Ми у Facebook
30.11.2012, 09:33

У Рівному обстежать серце за 5 хвилин та 3 тисячі гривень [+Фото]

Відтепер рівненські лікарі зможуть якісніше допомагати хворим із серцево-судинними захворюваннями. У цьому їм допоможе новий сучасний закордонний апарат — ангіограф, який нашій лікарні подарували спеціалісти з Польщі. Новий апарат дозволяє як діагностувати серцево-судинні захворювання, так і проводити високоточні операції.

За допомогою нового ангіографа рівненські спеціалісти можуть якісно та з високою точністю обстежити серцево-судинну систему та проводити операції для розширення судин — стентування, пише "Рівненська газета".

— Обстеження на такому апараті триває усього п’ять хвилин, — розповідає завідувач блоку інтервенційної кардіології Рівненської центральної міської лікарні Юрій Самойлик. — За цей час лікарі встигають діагностувати, яку саме серцево-судинну патологію має людина та яке оперативне втручання слід застосувати, щоб їй допомогти й відновити нормально кровообіг в організмі.



Юрій Самойлик пояснив, що даний апарат стане у нагоді тим, хто має проблеми із судинами, й дозволить знизити кількість летальних випадків внаслідок атеросклерозу та інфаркту міокарда, причиною яких є звуження та закупорка кровоносних судин.

— За допомогою апарата проводиться стентування судин, — пояснює Юрій Самойлик. — Тобто встановлення у судини спеціальних стентів — мікроскопічних пружинок, що не дозволяють судинам занадто звужуватися.







Лікарі не лише розповіли про апарат, але й продемонстрували на практиці, як така техніка працює, провівши показову операцію (на фото). Система повністю комп’ютеризована, й лікарі під час операції бачать судини у багатократному збільшенні, що дозволяє здійснити точне оперативне втручання й зменшити час перебування хворого на лікарняному ліжку.

Натомість проведення діагностики та операцій із допомогою такого апарата не надто дешеве. Обстеження коштуватиме до 3 тисяч гривень, а операція зі стентування може обійтися пацієнтові як мінімум у 15-20 тисяч гривень. Лікарі зазначають, що це лише вартість самих матеріалів, адже за свою роботу з оперування на цьому апараті вони не братимуть ні копійки.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ