Ми у Facebook
30.11.2012, 16:37

Малогабаритна квартира? Підбираємо меблі! [+Фото]

Компактні меблі або основні моменти, на які треба звернути увагу при підборі меблів у невелику квартиру.
Щоб відчувати себе вдома затишно, необов'язково бути власником великих площ. Ретельно вибравши інтер'єр для квартири, вміло приховавши недоліки і підкресливши достоїнства, підібравши функціональні меблі, ви отримаєте ідеальну зону відпочинку навіть у хрущовці.

Перш за все, власникам малогабаритних квартир бажано відмовитися від деяких стереотипів. Наприклад, що невід'ємним атрибутом вітальні є меблева стінка. Об монолітність такої конструкції розіб'ються всі старання, направлені на оптичноме збільшення простору в кімнаті.

М’які меблі - розкладний диван

М’які меблі в малогабаритних квартирах повинні бути багатофункціональними, тобто бути частиною затишного куточка вітальні і при необхідності перетворюватися на спальне місце. Найкраще для цього підійдуть дивани. Тому для малогабаритних квартир купуються розкладні моделі диванів. У маленьких приміщеннях дивани та крісла розташовують по периметру кімнати.



Меблева стінка? Ні, краще комод!

Краще звернутися до досвіду східних народів і замість шаф використовувати комоди, які мають ще й ту перевагу, що в них корисна площа використовується найбільш ефективно. Відкриті стіни дозволяють навіть у невеликих кімнатах відчувати себе комфортно. Книги, журнали, вази і сувеніри можна перемістити на полиці. У модульних меблевих системах в асортименті представлені навісні шафи, які успішно складають конкуренцію шафам традиційним.




Етажерки, полички і шафки

Оскільки захаращеність - ворог номер один для кімнат невеликої площі, постарайтеся уникати відкритих поверхонь, заповнених великою кількістю предметів. Відкриті полички й етажерки не заважають перспективі тільки коли вони напівпорожні. Якщо речей у вас багато, перевагу краще віддавати закритим полкам, комодам і шафам.



Найкращі меблі для вас: Огляд рівненських меблевих магазинів



Дверцята з димчастого напівпрозорого скла в світлих тонах ніяк не обтяжать загальний вигляд кімнати. Щоб оздоблення кімнати не виглядало спартанським, зробіть акцент на кількох речах, які визначають ваш стиль: наприклад, придбайте відкриті полиці для своїх улюблених книжкових видань, а на комоді розмістіть колекцію нецке.

Шафи-купе

Якщо відмовитися від шаф вам не під силу, є вихід, навіть два. По-перше, неглибокі шафи-купе висотою до стелі. У цьому випадку ви максимально використовуєте місце вздовж однієї зі стін вашої кімнати. Шафу можна зробити вбудованою, а дверцята замовити під колір стін або з дзеркалами. Таке рішення не зашкодить просторовому сприйняттю кімнати.



По-друге, замість традиційних шаф використовувати кутові. Їх переваги: компактність і місткість.

Розкладні меблі - зручно і практично

У невеликих квартирах зручними стануть розкладні столи, крісла, дивани. Столи-тумби та столи-книжки - це зовсім не вчорашній день. Орієнтуючись на свої потреби, можна підібрати розкладні столи будь-якого розміру, дизайну і ступеня функціональності. В якості журнального столика краще використовувати невисоку етажерку зі скляними полицями. Вона не займе багато місця і створить ілюзію відкритого простору.







Окремо треба сказати про меблеві трансформери. У цій сфері просто немає меж уяві: етажерки, які розбираються на декілька стільців; полички, які повертаються навколо своєї осі і перетворюються в ліжко; робоче місце, що перетворюється на спальне. Дизайнери створюють все нові шедеври, і вам залишається тільки вибирати.



Який би предмет меблів ви не вибрали, перевагу краще віддавати світлим тонам. Темні меблі в маленькій кімнаті виглядатимуть громіздкими та некомфортними.


Чим менше меблів і світліші стіни, тим більшою здається кімната

Такі правила підбору компактних меблів у малогабаритну квартиру. Вдалого вибору!

А в якій квартирі живете ви, і які у вас меблі? Якщо ви маєте безцінний досвід з підбору меблів у невелику квартиру - ласкаво просимо в КОМЕНТАРІ.





На правах реклами