Ми у Facebook
30.11.2012, 16:52

В Україні нарешті покарали хоча б одного кривдника журналістів

За результатами розслідування побиття журналістів у донецькому торгівельному центрі "Сокіл" особи, які вчинили злочин, притягнуті до відповідальності.

Про це заявили у Головному управлінні МВС Донецької області, повідомляє прес-служба президента.

Обвинувачення висунуто охоронцю супермаркету Мамедову. 31 травня кримінальна справа була направлена до Ленінського рай суду для розгляду по суті.

15 листопада був винесений обвинувальний вирок, згідно з яким Мамедова повністю визнано винним. Йому призначено покарання у вигляді 150 годин виправних робіт.

Обвинувачення висунуто іншим двом охоронцям супермаркету. 19 листопада кримінальна справа з обвинувальним висновком направлена до суду.

В окреме провадження виділено ще одну кримінальну справу щодо невстановленої особи, яка завдала тілесних ушкоджень одному з постраждалих журналістів.

Водночас, цю ситуацію вирішила прокоментувати прес-секретар президента Дарка Чепак.

"Цей випадок має стати застереженням щодо нецивілізованого ставлення охоронців супермаркетів та інших громадських закладів до журналістів", - зазначила вона.

Крім того, в редакцію "Української правди" телефонувала працівник прес-служби президента Ірина Дацюк, яка звернулася з проханням звернути увагу на даний випадок, бо він, на її думку, має бути показовим.

Як відомо, 23 січня в донецькому супермаркеті "Сокіл" охоронці побили журналістів за спробу зняти фото і відео простроченої продукції.

Постраждали чотири журналісти.

За останній рік відбулося близько двадцяти випадків побиття журналістів, але ніхто за це не відповів.





На правах реклами