Ми у Facebook
03.12.2012, 16:19

На Рівненщині епідемії грипу запобігають профілактикою та щепленнями

На Рівненщині санепідеміологи постійно відстежують рівень захворюваності на грип та ГРВІ. Так, з початку жовтня лікарі поставили цей діагноз для понад 30 тисяч краян, 70 відсотків із них – діти до 17 років. Найбільше хворих у Рівному, а також Сарненському та Рівненському районах.
Також спеціалісти перевіряють, наскільки у школах, дитсадках, соціальних закладах, а також інших установах дотримуються санітарних норм (звертають увагу, зокрема, на дотримання температурного режиму в приміщеннях, рівня вологості, забезпечення засобами дезінфекції тощо).

Майже дві тисячі жителів області вже зробили щеплення, оскільки вакцинацію визнано найефективнішим методом профілактики проти грипу та гострих респіраторно-вірусних захворювань. Групи ризику одержують імунозміцнюючі сироватки безкоштовно. Так, за рахунок бюджетних грошей вакцинували майже тисячу краян, які найбільше контактують із інфекційними хворими.

Про це повідомили з прес-служби РОДА.

Загалом епідеміологічний поріг в області нижчий на 35 відсотків від критичного рівня, а темпи зростання захворюваності на 13 відсотків менші, ніж у цей період торік.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Цієї зими Рівненщину атакуватимуть нові штами грипу [+Відео]
Кожен 54 українець уже хворий на грип





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ