Ми у Facebook
04.12.2012, 15:02

Cьогодні - Міжнародний день добровольців

Поспішаючи на роботу, озирніться довкола: допоможіть нужденному копійкою чи переведіть бабусю через дорогу і на одну добру справу в нашому житті стане більше.
«Немає більшої сили, ніж стійкість духу добровольця» — Перл Харбор

Святкування Міжнародного дня добровольців, яке щорічно відбувається 5 грудня, було запропоновано Генеральною Асамблеєю ООН в 1985 році. Це свято організовується для пропаганди соціально-економічного розвитку.

«Легше знаходяться такі люди, які добровільно йдуть на смерть, ніж такі, які терпляче переносять біль» — Гай Юлій Цезар

Сьогодні людей, які мають право відзначати Міжнародний день добровольців, зазвичай називають волонтерами. Весь вільний час вони присвячують суспільним справам, беручи участь у всіляких акціях, програмах соціальної взаємодопомоги, культурного просвітництва тощо. Досить часто волонтери ризикують своїм життям, беручи участь у ліквідації наслідків глобальних катастроф та природних катаклізмів чи інших надзвичайних ситуацій. Також Міжнародний день добровольців можна вважати святом людей, які допомагають персоналу дитячих будинків, будинків престарілих, лікарень швидкої допомоги і т.д.

«Добровільно у своїх гріхах признаються тільки святі» — Борис Крутієр

Мета проведення Міжнародного дня добровольців у цивілізованих країнах полягає в залученні до волонтерського руху якомога більшої кількість людей, які готові на безкоштовній основі допомагати іншим. Норми праці волонтерів прописані в Міжнародний день добровольців пунктах Всесвітньої декларації добровольців.

«Життя — справа добровільно-примусова» — Гумор





На правах реклами