Ми у Facebook
06.12.2012, 14:36

На Рівненщині відключають телеканали "ЗІК" та "ТВі"

Мешканці Кузнецовська віднедавна не мають змоги дивитися телеканали "ЗІК" та "ТВі". Спочатку багато людей подумали, що причина зникнення їх з ефіру - технічна, але, як виявилось кабельний оператор ТРК "Рівне-Атом" їх просто вимкнув.
Мешканці Кузнецовська розповідають, що сигнал телеканалів "ЗІК" та "ТВі" зник ще в листопаді.

- Я помічав, що каналів "ТВі" та "ЗІК" не було в ефірі, - говорить мешканець Кузнецовська Віталій. - Ймовірно, вимкнули через те, через що й по всій країні "ТВі" вимикають - через політику. Ці канали є опозиційними, тому влада й впливає на те, що люди не чули правди, яку говорять на цих каналах. З "Рівне-Атом" могли хоча б абонентів повідомити, що збираються змінювати список каналів...

На жаль, зв'язатися з керівництвом ТРК "Рівне-Атом" нам не вдалося, проте з власних джерел стало відомо, що відключення відбулося не через політику.

Причина - ДП "НАЕК "Енергоатом", якому й підпорядковується Рівненська АЕС, отримав від Національної ради з питань телебачення та радіомовлення ліцензію на трансляцію пакету телеканалів. Каналів "ТВі" та "ЗІК" у цьому пакеті немає.

Нагадаємо, що телеканал "ТВі" відключають з кабельних мереж України не вперше, й наразі мовлення каналу відключили у понад 80 кабельних мережах України.

Водночас, як повідомили порталу OGO.ua з Кузнецовська, мовлення "ТВі" та "ЗІК" відновили.

- Я телефонувала додому й батьки вмикали телевізор, - говорить мешканка Кузнецовська Оксана. - Стверджують, що канали в ефірі є. Ймовірно, їм просто обмежили ефірний час. Я проти того, щоб їх вимикали й, якщо вони зникнуть з ефіру взагалі, готова скаржитися й протестувати.

ДОВІДКА:

ТРК "Рівне-Атом" є відокремленим структурним підрозділом
Рівненської АЕС. Має дві ліцензії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, відповідно до яких здійснює телевізійне мовлення на 31-му телеканалі у Кузнецовську та розповсюджує телепрограми у кабельній мережі міста.

ПИТАННЯ ДО ОБГОВОРЕННЯ:
ЧИ Є У ВАС В ЕФІРІ КАНАЛИ "ТВІ" ТА "ЗІК"? ЯК ВИ СТАВИТЕСЯ ДО ТОГО, ЩО КАБЕЛЬНІ ОПЕРАТОРИ ЗМІНЮЮТЬ НАБІР КАНАЛІВ БЕЗ ВІДОМА АБОНЕНТІВ?


ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
У Києві мітингують на підтримку телеканалу ТВі





На правах реклами