Ми у Facebook
06.12.2012, 14:53

Поради рівнянам: Як почистити окуня [+Відео]

Риболовля – одне з найпоширеніших захоплень рівненських чоловіків. Але процес обробки результатів цього захоплення нерідко викликає труднощі і не зовсім позитивні емоції у рівненських господинь. Одна справа - зловити окуня, і зовсім інша - почистити цю колючу рибку з намертво «приклеєною» лускою.
Сьогодні ми дамо декілька простих порад, щоб улов чоловіка став справжнім кулінарним святом для всієї родини.
Спочатку слід позбавитися від колючих променів, якими нашпиговані плавники окуня. Обріжте їх ножицями. Щоб риба легше чистилася, притисніть хвіст, а потім потягніть її за голову, дочекавшись хрускоту хребців. Ще вам можуть допомогти прості саморобні пристосування.

1. Якщо у вас є стара терка для овочів, виріжте з неї смужку і прикріпіть її до зручній ручці. Таким пристроєм можна чистити не тільки окунів, але й іншу рибу з дрібною або жорсткою лускою.
2. Візьміть кілька пробок від пивних пляшок і прибийте їх на невелику дощечку. Все - знаряддя для чищення готово!
До речі, зараз можна знайти спеціальні пристосування для чищення риби в господарських або рибальських магазинах.

Існує три способи зручного і швидкого зняття луски з окунів:

• Якщо ви збираєтеся солити окуня або робити з нього фарш для котлет, можна зняти луску разом зі шкірою «панчохою», як знімаються шкури з дрібних звірів. Зробіть навколо голови надрізи і стягніть шкіру в бік хвоста. Можна використовувати для цієї мети плоскогубці;

• Якщо ви хочете посмажити цю смачну рибку, зберігши соковитість білосніжного м'яса, шкіру знімати не треба - саме вона забезпечує соковитість. У цьому випадку можна взяти окуня за хвіст і опустити хвилинки на три в окріп - луска очиститься, як миленька!

• А ще можна на ніч засипати окунів крупною сіллю - вранці ви легко знімите м′яку луску.
Якщо окуні спіймані в зимову пору, покладіть їх у велику каструлю або відро і залийте холодною водою. Хвилин через 40 шар льоду на поверхні тушок розтане, а риба залишиться мерзлою. Беріть Рибочистки і спокійно чистіть зимовий улов.

І ще один спосіб чищення окуня на відео.







На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ