Ми у Facebook
10.12.2012, 10:17

На Рівненщині навчались юні журналісти із семи областей

Під час занять учні поєднують теорію з практикою

Більше двох десятків старшокласників із семи областей України взяли участь у дводенному тренінгу «Школа універсального журналіста», який відбувся днями на базі Національного університету «Острозька академія».
Школа, що завершилась — вже п’ятий такий тренінг на базі Острозької академії за останні два роки. Він вийшов рекордним за географією учасників: до Острога з’їхались старшокласники з Миколаєва, Кривого Рога, Черкащини, а також із чотирьох областей нашого регіону — Рівненщини, Волині, Житомирщини та Хмельниччини.

Упродовж двох днів учні 9-11 класів, які цікавляться журналістикою, прослухали лекції та виконали практичні завдання з таких тем як риси та умови журналістської діяльності, методи збору та джерела інформації, новини, техніка інтерв’ю. Особливо детально розглядали особливості підготовки журналістських матеріалів початківцями — зокрема, з використанням соціальних мереж. "Відверто кажучи, коли один із наших учасників, Костянтин Сало із Хмельницького, ділився думками про можливості використання соцмереж у пошуку тем для матеріалів, я ловив себе на тому, що й викладачам є чого повчитись у деяких журналістів-старшокласників - настільки високим є рівень їхньої підготовки", - зізнається керівник Школи універсального журналіста, головний редактор Видавничого дому "ОГО", викладач кафедри журналістики та літературознавства Національного університету "Острозька академія" Віталій Голубєв.

Почуте під час занять учні відразу можуть застосовувати на практиці - виконуючи різноманітні вправи
Почуте під час занять учні відразу можуть застосовувати на практиці - виконуючи різноманітні вправи


В Острозькій академії тепер навчають журналістики не лише студентів, а й школярів

Про особливості навчання та дозвілля студентів у Острозькій академії учасникам ШУЖ розповів декан гуманітарного факультету, настоятель студентсько-викладацького храму преподобного Федора Острозького доктор педагогічних наук професор Василь Жуковський. Школярі з усієї України затамувавши подих слухали його розповідь про організацію навчального процесу, насичені студентські будні, духовно-моральні основи виховання молоді в університеті — а потім буквально засипали питаннями, принагідно потренувавши і навички інтерв’ювання, які щойно розглядались на заняттях. Розповідь декана доповнили студентки-другокурсниці спеціальності «Журналістика» Юлія Мініч та Галина Закацюра.

Більше фото - у фотогалереї

Як проходила Школа універсального журналіста в Острозькій академії в листопаді 2011 року: репортаж

- Програма нашого навчання побудована так, щоб говорити зі школярами про основи роботи журналіста зрозумілою їм мовою, на доступних їм прикладах — аби учні могли відразу ж застосовувати здобуті знання на практиці, зокрема, готуючи матеріали, які згодом подаватимуть на творчий конкурс при вступі, — зазначає Віталій Голубєв. — Неформальна атмосфера спілкування на заняттях, постійний інтерактив та позитивна аура Острозької академії допомагають учасникам тренінгу легко засвоювати і застосовувати на практиці різні журналістські прийоми. Цього і прагнемо, адже для нас важливо, аби здобуті знання стали для учасників Школи універсального журналіста поштовхом і до майбутнього успішного навчання, і до практичної діяльності.


Більше фото - у фотогалереї


Цікавить робота журналіста, телеведучого? Тобі сюди!

А ось враження випускників чергової ШУЖ в Острозькій академії.

- Тут немає нудної теорії - лише цікава корисна практика, - каже Ольга Павонська із Шепетівки на Хмельниччині. - Викладач доносить усю інформацію легко і доступно, підкріплює її прикладами, власним досвідом. Дякую йому за цінні знання і навички.

- ШУЖ - це двері у журналістику, це перший крок, який у подальшій кар'єрі журналіста стане для кожного з нас відправною точкою, - вважає Костянтин Сало із Хмельницького.

- Інформація подається лаконічно і цікаво, - ділиться враденнями Юлія Аленіна із Кривого Рогу. - У мене залишилось багато гарних вражень від викладачів, ровесників та занять у цілому.

Випускники Школи універсального журналіста в Острозькій академії щойно отримали дипломи
Випускники Школи універсального журналіста в Острозькій академії щойно отримали дипломи


Довідки щодо можливості участі в наступних Школах універсального журналіста завжди можна отримати, написавши на електронну адресу vg2001@ukr.net або зателефонувавши (050) 339 39 85.

Цікавишся журналістикою? Тобі сюди!

Дивитись фоторепортаж





На правах реклами