Ми у Facebook
12.12.2012, 09:10

Хто захищатиме рівнян від неякісної продукції на прилавках магазинів

Десятого грудня 2012 року припинила своє існування як інституція Рівненська міська санітарно-епідеміологічна станція.
Наказом міністерства від 21.09.2012 №176-0 «Про ліквідацію бюджетних закладів, установ і організацій, що належать до сфери управління Міністерства охорони здоров´я України» передбачено ліквідацію усіх санстанцій в Україні.

Натомість утворено Державну санітарно-епідеміологічну службу, яка вийшла з підпорядкування МОЗ. У результаті такої реорганізації функцію контролю за безпекою харчів передали Державній ветеринарній та фітосанітарній службі. Саме ця установа стає єдиним органом з контролю за якістю та безпечністю харчової продукції.

Рівненську санстанцію ліквідовують, перевірок можна не боятися

Також нещодавно Державна ветеринарна та фітосанітарна служба і Державна інспекція України з питань захисту прав споживачів підписали Меморандум про співробітництво, що дозволить зробити контроль над продукцією більш прозорим та всеохоплюючим. Так, раніше ветеринари не мали доступу до перевірок у мережах роздрібної торгівлі, а фахівці Держспоживінспекції – до підприємств. Завдяки підписанню документа буде відбуватися обмін інформацією між відомствами, а неякісна продукція та її виробники будуть чітко відслідковуватися.






На правах реклами