Ми у Facebook
13.12.2012, 08:30

У Рівному студентів змушують купувати проїзні квитки

Рівненські студенти й надалі зможуть їздити у тролейбусах на пільгових умовах лише за проїзними квитками. Їх вони можуть попередньо придбати в касах "Рівнеелектроавтотранс" за півціни. Таке рішення ухвалили члени Рівненського міськвиконкому.
Порядок надання пільгового проїзду у тролейбусі учням та студентам в 2013 році затвердили на Рівненському міськвиконкомі. За словами начальника управління транспорту і зв’язку Віталія Миронюка у наступному році продовжить діяти цьогорічне правило. Їздити дешевше студенти зможуть лише за місячними проїзними квитками, які можна придбати в касах "Рівнеелектроавтотранс" за півціни. Для цього потрібно буде пред’явити студентський квиток. Цією можливістю можуть скористатися виключно студенти та учні навчальних закладів міста.

Натомість вводити норму, коли учні та студенти могли придбати одноразові квитки у кондуктора, ніхто не збирається. Хоча вона діяла до цього багато років. Кажуть, що невигідно.

– Щороку ми за пільговий проїзд студентів та учнів компенсували "Рівнеелектроавтотранс" 1,5 мільйона гривень, – наголосив секретар Рівнеради Андрій Грещук. – Натомість після запровадження місячних проїзних квитків за рік витратили лише 99 тисяч, бо студенти придбали трохи більше 2,5 тисяч проїзних. Оце реальна картина. А так ми платили підприємству гроші, які воно не заробило.








На правах реклами