Ми у Facebook
14.12.2012, 11:25

У Рівному виступить легендарний гурт “Акваріум” Бориса Гребенщикова [Фото+Відео]

Засновнику російської рок-музики Борису Гребенщикову 27 листопада виповнилося 59 років.
Легендарна група "Акваріум" проводить ювілейний гастрольний тур «4000 років» містами України. Рівне — у числі міст, де також виступить Борис Гребенщиков та його команда.



Як розповіли у Рівненському облмуздрамтеатрі, квитки на концерт легендарного гурту, який відбудеться 15 грудня о 19.00, коштують від 100 до 450 грн. Їх розкупили буквально у перший тиждень продажу квитків. Зараз залишились найдорожчі — по 400 та 450 гривень.

— Рівняни дуже активно зацікавились концертом, і що приємно, навіть з інших міст України телефонують і купують квитки, — розповіла керівник літературно-драматичної частини Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру Ірена Боровець. — Деякі рівняни навіть пам’ятають перший і до сьогодні єдиний концерт групи у Рівному. Але вони дуже зраділи, що знову зможуть почути живий виступ легендарного "Акваріума". Адже Рівне стало одним із тих небагатьох міст, кому випала честь приймати музикантів. До речі, виступом Бориса Гребенщикова цікавляться не тільки люди старшого покоління, на чию молодість припало становлення гурту, а й молоді рівняни.



На концертах групи в цьому році буде стояти вікове обмеження "12 +". Сам Борис Гребенщиков жартома зауважив, що обмеження повинно бути "16 +": "Мене можна показувати людям молодшого віку". "А взагалі робиться це все просто для того, щоб пробудити в дітях до 12 років інтерес до групи", - додав музикант.

Сам Борис Гребенщиков зазначив, що вікова аудиторія на його концертах - 50/50. Практично на кожному концерті музикант звертається до залу: "Спасибі, що терпите!" Лідер "Акваріума" пояснює це тим, що кожного разу щиро дивується, коли в зал приходить так багато людей: "Адже вони можуть слухати все, що завгодно, але приходять сюди".

"Аквариум" "Город Золотой"


Довідково:
Борис Гребенщиков — радянський і російський поет і музикант, лідер рок-групи “Акваріум”, один з батьків-засновників російської рок-музики.
Народився 27 листопада 1953 року у Ленінграді (зараз Санкт-Петербург, Росія).



Гурт "Акваріум" був заснований у Ленінграді в липні 1972 року студентами Борисом Гребенщиковим і Анатолієм Гуницьким. Перший офіційний (або, за визначенням групи, "природний") альбом "Акваріума", що називався "Синій альбом", вийшов у 1981 році. Останній на даний момент, 29-й студійний диск "Архангельськ" вийшов у вересні 2011 року.

Сьогодні Акваріум дає близько 200 концертів на рік по всьому світу, і зали завжди повні. За час свого існування ця група багаторазово змінювала склад, нещадно розвивала і розбивала музичні стилі, йшла в підпілля і виходила на поверхню по різні боки Землі, щоб сказати нам про найголовніше - про любов, про добро, про життя і про нас самих. Крім концертів і студійних записів, пісні “Акваріума” звучать у фільмах “Асса”, “Милий, дорогий, коханий, єдиний”, “Чорна троянда - емблема печалі, червона троянда - емблема кохання”, “Будинок під зоряним небом”.



Перша дружина Бориса Гребенщикова - Наталія Козловська. Одружилися восени 1976 року. У червні 1978 року розлучилися. Від цього шлюбу є дочка - Аліса Гребенщикова (актриса).
Друга дружина - Людмила Шуригіна (до цього - цивільна дружина Всеволода Гаккеля, рок-музикант “Акваріума”). Працювала прибиральницею в школі. Син - Гліб Гребенщиков (нар. 14 лютого 1985).
Третя (1991 рік) дружина Ірина, колишня дружина Олександра Титова (басист “Акваріума”).






На правах реклами