Ми у Facebook
14.12.2012, 08:24

Рівненським ОСББ додали бюджетних грошей на утеплення будинків

Рівнянам, які хочуть утеплювати будинки, але не мають на це грошей, допоможуть з міського бюджету. Так вирішили депутати Рівненської міської ради. Щоправда, мова йде лише про членів об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.
Нова програма передбачає фінансову допомогу на заходи енергозбереження тим членам ОСББ, які цього найбільше потребують. Відтепер, якщо родина не спроможна зробити грошовий внесок, скажімо, на ремонт свого будинку — кошти на це виділять з міського бюджету. Розмір допомоги залежатиме від вартості самого проекту.

— У місті є програма, яка передбачає співфінансування (80% коштів виділяється з міського бюджету, а 20% — збирають самі мешканці) заходів з енергозбереження в ОСББ, — розповів міський голова Рівного Володимир Хомко. — Але є дуже дорогі проекти. Наприклад, зараз кооператив "Учитель" утеплює будинок. Це проект, при якому навіть 20 відсотків для мешканців — надто велика сума. У кожному будинку є сім’ї, які не мають з чого заплатити. І через це зупиняється весь проект.

Саме тому й вирішили допомогти ініціативним мешканцям грошима з бюджету. Мова йде про кілька сімей у будинку. Хто саме це буде — визначатимуть самі мешканці. Розмір допомоги залежатиме від вартості самого проекту.

— Вперше такий спосіб випробували в ОСББ "Дружба", коли вони встановлювали індивідуальне опалення. Все вдалося. Тому вирішили узаконити це, аби всі були однакові. Це відкриває простір для більшої кількості ОСББ, — наголосив Володимир Хомко.

Нині програми на умовах співфінансування з міського бюджету користуються популярністю у рівнян. За словами міського голови, якщо раніше доводилося для цього членів ОСББ вмовляти, то тепер їм вимушені відмовляти, бо в бюджеті не вистачає грошей.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Для рівненських ОСББ знайшли іноземних інвесторів
Рівненські ОСББ не готові виконати вимоги "Рівнеоблводоканалу"





На правах реклами