Ми у Facebook
15.12.2012, 14:23

Рівненський телеведучий та меломан Сергій Шидловський: "Моя сім’я - найкраща в світі!"

Готуючись до наступної зустрічі в рамках проекту “Smart Meetings. Зустрічі з лідерами, які надихають”, котра відбудеться 18 грудня, із Сергієм Шидловським ми поспілкувались у день, коли вся країна відзначала День Збройних сил України. Поговорили не лише про справи робочі, але й про особисте!
- Сергію, вітаю Вас із Днем Збройних сил України. Мабуть, це чоловіче свято №1 в нашій державі. А який він – справжній чоловік, на Вашу думку?
- Дякую! Для мене чоловік – це, передусім, батько. Чоловік – це приклад в сім’ї. А приклад має бути правильним. Щодо рис характеру, то ніякої Америки я тут Вам не відкрию, все традиційно. Чоловік має бути сильними, не обов’язково фізично, але обов’язково морально сильним, тобто загартованим. Чоловік – це захисник, він має захищати свою сім’ю, своїх друзів, усіх, хто потребує підтримки.

- Ви публічна людина, але в пресі мало інформації про Вашу сім’ю. Розкажіть про неї більше.
- Сім’я у мене, мабуть, найкраща в світі. Я забираю слово «мабуть», - сім’я у мене найкраща в світі! Я маю чарівну дружину Ірину. Ми навчалися разом у музичному училищі, а в університеті одружилися, і маю двох донечок. Менша навчається в 10 класі, а старша - на 3-му курсі РДГУ, вона - майбутній психолог. Звати їх дуже цікаво – Роксолана і Франческа. Старшу донечку назвали на честь моєї мами. У нас по материнській лінії є польське коріння.

- Яке майбутнє плануєте для своїх дітей? Чи хочете, щоб вони пішли Вашими стопами?
- Не виключено. Я не тиран, тим паче у сім’ї, хоч я мушу бути вимогливим батьком, тому що мама повинна дарувати дітям відчуття любові, а батько має забезпечити дитині відчуття захищеності, і в зароблянні грошей у тому числі. Тому завдання чоловіка – заробляти і забезпечувати сім’ю. А що стосується телекар’єри дітей - я не заперечую, бо їх ні в чому не обмежую. Головне, щоб молода людина змогла знайти себе і самореалізуватися, - усе інше додасться саме собою.

Зареєструватись на зустріч із Сергієм Шидловським

- З чого починали власну кар’єру?
- За освітою я музикант. Після музичного училища прослуховувався у Львівській консерваторії. Викладачі були задоволенні моїми результатами, готові були навіть зарахувати мене на другий курс і… потім я дізнався суму... За ці гроші у Рівному на той час можна було придбати двокімнатну квартиру. Ставати на ноги довелось у скрутний час (посміхаєтьсяавт.). Оскільки музичне училище я закінчив з червоним дипломом, то у РДГУ я здав один профільний екзамен на відмінно, а всі інші мені зарахували «автоматом».

Ще будучи студентом п’ятого курсу я уперше почув радіо «Нова хвиля» Рівненської облдержтелерадіокомпанії у 1995 році, і… прийшов до головного редактора радіостанції (посади директора тоді ще не було) Валентини Дем’янівни Романюк. В мене була ідея зробити програму, яка б пропагувала джазову музику - я її великий фанат. Так з’явилася програма «Горизонти джазу». Вона в ефірі вже 15 років.



Спікер другого сезону "Smart Meetings" банкір і джазмен Сергій Гемберг: "За своїм духом я продюсер"

Спочатку на «Новій хвилі» було усього четверо працівників. Ми буквально жили радіостанцією. Зі звичайного ведучого програм, я «допрацювався» до посади старшого редактора, потім - заступника директора. У 2004 році мені запропонували очолити прес-службу облдержадміністрації. А у 2005 році, коли змінився очільник області і усі, хто входив до патронатної служби, згідно закону змушені були залишити посади, мені пропонували продовжувати працювати в ОДА, але тоді якраз була вакантною посада директора другої програми радіо «Край» і я зробив свій вибір на користь другої пропозиції.

- Як Ви потрапили на телебачення?
- Хочу сказати, що колектив нашої телерадіокомпанії це велика, якщо не сім’я, то родина точно. Часто навіть не звертаєш увагу на те, що колега працює на радіо чи телебаченні. Якось проходив кастинг на ведучого новин на телеканалі РТБ. На цю роль спробували себе вже багато претендентів. Головний режисер телеканалу РТБ Анатолій Бабак зустрів мене і запропонував теж спробувати свої сили. Я прийшов у студію, відзнявся, прочитав текст і… от так все й пішло-поїхало.

- Що найцікавіше у Вашій роботі?
- У нас в ранковому радіо-шоу «Прокидайся, або ранок на Рівне.Fm» є джингл (елемент оформлення радіоефіруавт.): «У звичайної роботи є три плюси: п’ятниця, зарплата і відпустка!». Це якщо жартома. Якщо ж серйозно, то, звісно, спілкування з людьми.

Зареєструватись на зустріч із Сергієм Шидловським

- Хто з ведучих українського телебачення Вам найбільше подобається?
- Колись мій викладач побачив мою емоційну реакцію на хорошу музику і сказав: «Ти так реагуєш, тому що ще юний. Ти виростеш, і чим кращою буде музика, тим спокійніше ти будеш її сприймати і слухати її десь глибоко всередині». Так само і з ведучими. Так, мені подобаються хороші ведучі, класні ведучі, які самі себе реалізували, які не грають роль когось. Наприклад, Ольга Фреймут чи Юлія Бориско, яка веде «Новини» на «1+1» та інші. Але назвати мене фанатом того чи іншого ведучого дуже важко.

- Позитив Вашої роботи очевидний: впізнаваність, любов публіки, омріяна професія, статус. А є негативні моменти? Ви, мабуть, прив’язані до робочого графіку телеканалу і радіо?
- Якщо графік роботи для людини є перепоною, то людина не любить свою роботу. Якщо зарплата стає перепоною, людина теж не любить свою справу. Свого часу, крім основної роботи, я працював паралельно ще на двох – викладав у ПДМі та музучилищі, а ще вів концерти, корпоративи… В улюбленій роботі негативних моментів бути не може, бо це те, чим ти живеш.



- Журналістика і телебачення – це сфери, які тісно пов’язані з політикою і рано чи пізно журналісти або самі стають політиками, або допомагають іншим ними стати. Чи маєте Ви такий досвід?
- Був досвід. Я не знаю, чи можна зараз у нашому суспільстві бути абсолютно аполітичним. Політиком так само, напевно, як і хорошим музикантом, хорошим вчителем, хорошою людиною треба стати і могти ними бути, тому що це колосально складно. Мав великий досвід роботи з Миколою Харитоновичем Шершуном, дві виборчі кампанії керував прес-службою і був заступником з ідеологічних питань у його штабі. Він дуже мудра людина. Як я вже говорив, працював керівником прес-служби тоді губернатора, а зараз народного депутата Миколи Сороки. Працював з нинішнім губернатором Василем Берташем. Вони дійсно класні політики.

Спікер другого сезону "Smart Meetings" бізнесмен і політтехнолог Сергій Паладійчук: "У мене є прихований реактор"

- Яким Ви бачите майбутнє радіо?
- Думаю, що радіо зараз в очікуванні чогось нового. Щось має змінитися. Здивувати чимось слухачів практично неможливо. Але радіо має велику практичну перевагу – оперативну регіональну інформацію. І, вважаю, що з цього й буде витікати майбутнє радіостанцій. Але, впевнений, зміниться форма подачі інформації – Інтернет з часом «проковтне» ФМ-діапазон. Усе більше з’являється різних гаджетів, різної техніки, навіть автомобілів, що мають доступ до Інтеренет. За моїми даними вже зараз майже 30% людей слухають радіо тільки з Інтернету. Очевидною є потужна експансія інтернет-радіостанцій. Майбутнє радіо – це формат «інформація + музика».

- Як відпочиває Сергій Шидловський?
- На роботі, бо це улюблена робота (посміхається авт.). Коли є час – займаюся спортом, люблю бігати, огрядний дядечко в екрані – це вже погано. Традиційно виїжджаємо з сім’єю на природу. Природа дає енергію, сили, яких не вистачає.

Я дуже люблю слухати музику... Взагалі, життя - настільки коротка річ, що ним треба розпоряджатися з розумом. На жаль, не вистачає часу багато чого прочитати. А ще я страшенно люблю техніку, особливо комп’ютерну. Також люблю подорожувати, люблю дорогу. Я відпочиваю за кермом. Мабуть, це пов’язано з концентрацією уваги. Постійно займаюся власним розвитком. Закінчив школу швидкого читання, самотужки вивчаю англійську, куди ж без неї! У роботі і в житті це дуже часто допомагає.

- Про що будемо говорити з учасниками “Smart Meetings” 18 грудня?
- З нашими учасниками ми будемо спілкуватись про речі, які будуть корисні в житті кожної людини, - про людську харизму. А якщо точніше – про голос як основний інструмент людської харизми. Думаю, що ми проведемо нашу зустріч у форматі майстер-класу з основ постановки голосу і вправ щодо його розвитку. Сподіваюсь, учасники зустрічі зрозуміють, що їхній успіх залежить від того, що і як вони говорять. Про те «ЩО говорити?» - їм вже, мабуть, неодноразово розповідали попередні гості, а про те «ЯК говорити?» – розповім я.

Зареєструватись на зустріч із Сергієм Шидловським






На правах реклами