Ми у Facebook
16.12.2012, 10:11

YouTube став жовто-блакитним

Сервіс з обміну та перегляду відео YouTube створив українську локалізацію. Відтепер, обіцяють розробники, сервіс якісніше співпрацюватиме із користувачами з України.
Сьогодні кожному з нас важко уявити, що шість років тому YouTube ще не існувало. З тих пір, ця онлайн-платформа зібрала найбільшу колекцію відео зі всього світу. З самого початку люди в Україні стали активними членами світового співтовариства YouTube. Незважаючи на те, що YouTube є глобальним сервісом, ми намагаємося зробити його настільки локальним, наскільки це можливо.

Саме тому ми сьогодні запускаємо YouTube в Україні. Завдяки локальній версії YouTube українські користувачі Інтернету зможуть спілкуватися, створювати і ділитися відео на домені youtube.ua. Тут будуть представлені найпопулярніші українські відео, крім того, YouTube забезпечить платформу для талановитих українських творців відеоконтенту, телекомпаній, рекламодавців і брендів, пише ipress.ua.

Дмитро Шоломко, директор Google в Україні: "Українські користувачі вже давно дивляться і завантажують відео на YouTube, а користувачі інших країн мають можливість переглядати відео, створене в Україні. На сьогоднішній день YouTube входить в п'ятірку найпопулярніших Інтернет-сайтів в нашій країні. Офіційний запуск YouTube в Україні дозволить українським творцям відеоконтенту ефективніше просувати свої відеороботи, як в Україні, так і в будь-який іншій країні, а користувачі всього світу отримають, в свою чергу, більш широкий доступ до контенту з України."

Уже цього року YouTube запускає в Україні партнерську програму. Не тільки великі компанії, але й звичайні користувачі, які створюють оригінальний контент, регулярно викладають його і мають досить велику аудиторію, можуть стати партнерами YouTube. Участь у програмі дозволить їм робити ще більш якісні і цікаві ролики завдяки розширеному набору інструментів, а також отримувати дохід від показу рекламних оголошень, розміщених всередині, поверх або поруч з їхніми відео. YouTube розміщує рекламу на каналах користувачів-учасників партнерської програми, а автори контенту самостійно визначають, які відео монетизувати, а які залишити без реклами. Більша частина прибутку від показу рекламних оголошень перераховується автору.

Автор може сам вибрати, рекламу якого формату і в якому обсязі він хоче бачити на власному каналі. Ми намагаємося зробити так, щоб користувачеві було максимально комфортно продовжувати працювати зі своїм контентом і заробляти на ньому. Сьогодні в партнерській програмі YouTube беруть участь більше 30 000 користувачів з 27 країн світу, і ми раді, що Україна тепер входить до їх числа.

YouTube дає можливість будь-якій людині з підключенням до Інтернету та відеокамерою внести свій внесок у глобальний діалог за допомогою відео. Сайт являє собою живий архів відео зі всього світу - найбільша колекція подібного роду. Нещодавно число щоденних переглядів відео на YouTube по всьому світу перевищило цифру в чотири мільярди, а кожну хвилину на сайт завантажується 72 години відеоконтенту.

Завдяки YouTube кожна людина має можливість стати зіркою світового масштабу. Треба лише проявити свою креативність та показати результат своєї творчості мільйонам користувачів YouTube. Прикладом такої людини стала Ксенія Сімонова, переможець телевізійного шоу "Україна має талант", відео тріумфального виступу якої на YouTube подивилось більше 23 мільйонів людей з усього світу.





На правах реклами