Ми у Facebook
18.12.2012, 14:42

Рівняни, стережіться бурульок!

Тривалі снігопади та зміна температури сприяє утворенню бурульок на ринвах будинків. Це спричиняє небезпеку для пішоходів.
Проходячи повз будинки та біля високих дерев, слід бути особливо уважним. Спершу необхідно впевнитись у відсутності загрози падіння льодових наростів. Необхідно триматись на відстані 3-5 метрів від будинків та інших споруд, вибираючи найбільш безпечний маршрут руху. Категорично забороняється заходити за спеціальні огорожі поблизу будинків чи дерев, застерігає Управління з питань надзвичайних ситуацій Рівненського міськвиконкому.

OGO.ua знову контролюватиме дороги Рівненщини

У Правилах благоустрою м. Рівного зазначено, що прибирання прилеглих/закріплених територій здійснюють власники об’єктів благоустрою, якщо інше не визначено договором.

При снігопадах і ожеледиці суб’єкти благоустрою зобов’язані на прибудинкових/закріплених територіях звільняти тротуари, сходи до будинків, установ, організацій від снігу, льоду та посипати їх піском; своєчасно очищати дахи, водостічні труби, карнизи від льоду із забезпеченням заходів безпеки.

На об’єктах благоустрою міста забороняється очищати дахи від снігу та льоду без встановлення тимчасових огорож на прилеглих до будівель і споруд територіях.

У Рівному сніг ускладнює рух на дорогах [+Фото]

Керівники підприємств, установ, організацій, фізичні особи – підприємці, власники садиб відповідно до чинного законодавства несуть відповідальність за невиконання заходів з благоустрою, а також за дії чи бездіяльність, що призвели до заподіяння шкоди майну та/або здоров’ю громадян, на власних, прилеглих/закріплених за підприємствами, установами, організаціями територіях.

Поради рівнянам, як не впасти в ожеледицю

Утримання і благоустрій територій підприємств, установ, організацій та прибудинкових територій, присадибних ділянок громадян, належних до них будівель і споруд проводиться власниками або балансоутримувачами цих будинків, або підприємством, установою, організацією, з якими балансоутримувачами укладені відповідні договори на утримання та благоустрій прибудинкових територій.

Управління звертається до власників житлових і керівників адміністративних будівель, суб’єктів господарювання з проханням організувати заходи щодо очищення дахів від снігу та знищення бурульок і льодових наростів. У разі неможливості позбавитися від бурульок, забезпечити обмеження доступу громадян до небезпечних ділянок.

Дороги Рівненщини: асфальт, сніг та лід [Фото+Відео]

Шановні жителі міста, проходячи повз будинки в період танення снігу, обходьте ділянки, на яких звисають бурульки. Пам’ятайте про власну безпеку, бережіть себе!





На правах реклами