Ми у Facebook
21.12.2012, 08:04

На Рівненщині депутати не пускають мера в кабінет

Депутати Кузнецовської міської ради на черговій сесії проголосували за звільнення з посади міського голови Сергія Анощенка. Сам мер вважає, що сесія відбулася із порушенням закону, а звинувачення на його адресу – безпідставні.
Ще в середині грудня у Кузнецовську відбулася сесія міської ради, одним з питань якої стало звільнення міського голови Сергія Анощенка. За це рішення проголосували 28 із 40 депутатів.

- Це була чергова сесія, й ми винесли на неї це питання, - пояснює секретар міської ради Кузнецовська Ігор Куц. – Причина – невиконання ним своїх обов’язків, затягування розгляду важливих питань. До того ж за час його керівництва у Кузнецовського міського комунального підприємства утворився великий борг у 30 мільйонів.

Ще однією причиною Ігор Куц назвав те, що досі не обрали нового складу міськвиконкому, а продовжував працювати минулий склад.

- Сесія була проведена легітимно, - говорить Ігор Куц. – Її відкрив міський голова й запропонував зняти з розгляду питання про своє звільнення. Депутати рішення не підтримали, й мер залишив залу. Наразі на роботі він не з’являється.

Сам Сергій Анощенко вважає безпідставним звинувачення на свою адресу.

- Це взагалі не сесія, а збори депутатів, - пояснює міський голова Кузнецовська Сергій Анощенко. – 13 грудня, за день до сесії, було рішення суду, згідно із яким питання звільнення мене з посади визнано безпідставним. Тому 14 грудня я запропонував депутатам зняти питання з розгляду. Загалом на сесію виносилися 4 питання, але депутати відмовилися проголосувати навіть за порядок денний, що вже зробило незаконним голосування за будь-яке з питань. На цьому я закрив сесію, пролунав гімн, і всі розійшлися. Через півгодини депутати зібралися знову, обрали собі головуючого, яким став Ігор Куц, і проголосували за моє звільнення.

За словами Сергія Анощенка, наразі він оскаржив це рішення у прокуратурі.

- Мій кабінет опломбували й не пускають мене туди, - говорить Сергій Анощенко. – Тому наразі мені залишається чекати рішення прокуратури.

Секретар Кузнецовської міськради Ігор Куц, який, за його ж словами, виконує наразі обов’язки мера, зауважує, що всі дії – законні, й приблизно до квітня наступного року у Кузнецовську оберуть нового мера.





На правах реклами