Ми у Facebook
24.12.2012, 10:50

Чому отруїлися діти на Рівненщині

Правоохоронці з’ясовують причини отруєння багатодітної родини
Близько опівночі до Млинівського РВ УМВС з місцевої лікарні повідомили, що в реанімаційне відділення медичного закладу госпіталізовані 37-річна жінка та її п’ятеро дітей з попереднім діагнозом отруєння чадним газом. На щастя, життю шістьох людей наразі нічого не загрожує, а от з’ясувати причину масового отруєння людей доведеться правоохоронцям.

— Взагалі-то ми думали, що це отруєння чадним газом, та з п’яти дітей симптоматика спостерігалася лише у двох, — говорить черговий анестезіолог Млинівської ЦРЛ Володимир Ющишин. — У помешканні родини, зі слів мами, не пічне, а газове опалення. Дві камфорки останню добу вони не виключали. Мама у ванній кімнаті поставила ще електронагрівач, де і сушила дитячу білизну. Жінка акцентує увагу, що коли вона дітей покупала, при виході з ванної кімнати усім ставало погано. Наймовірніше, що гіпоксія (збіднення повітря киснем) була пов’язана з роботою електронагрівача. Коли діти поступили в інтенсивну терапію, стан здоров’я чотирьох із них і мами був задовільним. Їх обстежили на стан насичення крові киснем. Лише старший хлопик 12-річний Олександр поступив із запамороченням, нудотою та періодичною рвотою.

Відео - на MediaОГО

Як повідомила Олена ДУДКО із СЗГ УМВС, зараз мама та четверо дітей переведені у дитяче відділення центральної районної лікарні, у реанімації спостерігається лише за станом здоров’я Сашка.

Потерпіла Людмила Цуманчук лиш нещодавно відійшла від переляку. Каже, що хоча дуже злякалася, проте одразу зметикувала, що необхідно викликати "швидку" та навстіж відкрити двері й вікна.

Відео - на MediaОГО

— Діти помилися у ванні і їм відразу ж стало недобре, — стверджує Людмила Григорівна. — Усі захотіли спати та скаржилися на головний біль. Найстаршого стало нудити. Наймеша ж дівчинка, півторарічна Вікторія, дуже плакала. Я тільки думаю, що це пов’язано з електрообігрівачем, який стояв у ванній кімнаті, коли усі по черзі там милися. Котел у нас новий, та й газовики перевіряли нещодавно – жодних нарікань не було.

Що саме спричинило масове отруєння людей у помешканні родини Цуманчуків з села Осрожець Млинівського району - наразі з’ясовується.

— Повідомлення зареєстровано у єдиному реєтрі і за частиною 1 статті 135 Кримінального кодексу України відкрито кримінальне провадження, — зазначив начальник ВКМСД УМВС Юрій Сірак. — Триває перевірка.

Відео - на MediaОГО





На правах реклами