Ми у Facebook
26.12.2012, 14:06

Після потепління Рівне попливе?

Різке потепління у Рівному перетворить тонни снігу на ріки. Проте синоптики кажуть, що суттєвого танення снігу не буде.
Друга доба плюсової температури після морозів та сильних снігопадів стали для рівнян справжнім новорічним сюрпризом. Такий перепад температур, звісно, викликає справжню паніку. Адже якщо стрімко розтане увесь сніг, який випав за останній час, то потопу рівнянам не уникнути.

Щоб дійти на роботу, рівнянка Світлана щодня долає снігові кучугури та льодові барикади. Так ще й від талого снігу взуття промокає та псується.



Від того, що холод ослабнув, легше ходити не стало. Пані Світлана каже, що краще б і далі був мороз.

"Ходити по тротуару взагалі неможливо. Під ногами місиво з талого снігу та піску, так ще й слизько. А ввечері все це підмерзає - то взагалі страшно ходити", - каже рівнянка.

У новорічну ніч на Рівненщині прогнозують легкий морозець без опадів

Рівненські синоптики і справді обіцяють найближчими днями плюсову температуру. Через гарячі потоки, які сунуть з Балкан на Україну, температура підвищиться на 8-10 градусів. До того ж, обіцяють рясні опади - сніг з дощем, а відтак і ожеледицю.

До таких погодних сюрпризів рівняни не були готові. Бояться, що тонни снігу, що лежать неприбрані, перетворять вулиці Рівного на ріки.

"Суттєвого танення снігу не буде, оскільки сніговий покрив достатньо потужний і він просто буде ущільнюватися", - запевнив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда.



Стрімке танення снігу прогнозують для жителів західних областей, зокрема й Рівненщини.

У вихідні на Рівненщині ще тріщатиме мороз, а з понеділка потеплішає

Окрім проблем під ногами, танення снігу загрожує ще й обвалами зі стріх снігу, а також бурульок.

Отже, готуватися до найгіршого таки варто і мешканцям міста, і комунальникам.





На правах реклами