Ми у Facebook
26.12.2012, 08:05

У Рівному новий перинатальний центр відкриють на Старий Новий рік [+Фото]

Рівненські будівельники завершили будівництво надсучасного перинатального центру. Після завершення монтажу медичного обладнання відкрити медзаклад планують вже на початку січня. Щороку тут народжуватимуть понад три тисячі вагітних з усієї області.
Обласний перинатальний центр у Рівному функціонує ще з 2008 року на базі колишнього пологового будинку. Однак, місця для повноцінної роботи центру катастрофічно не вистачало. Провести реконструкцію медзакладу вдалось завдяки реалізації на Рівненщині Національного проекту "Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства". У cумі з державного, обласного бюджетів та від приватних меценатів надійшло понад 62 мільйони гривень.



До будівельних робіт приступили фактично на початку вересня. У приміщенні центру провели повну реконструкцію та прибудували нові приміщення, — розповів начальник головного управління з питань будівництва та архітектури облдержадміністрації Юрій Сідлецький. — Будували у три зміни. На старті у медзакладі працювали 200 будівельників, тоді як на завершення — понад 500.



Будівельні роботи завершили до 20 грудня, зараз спеціалісти монтують найсучасніше обладнання. Вже перед Різдвом центр інспектуватиме Міністерство охорони здоров'я, а на 14-17 січня заплановане відкриття.

— Тепер у розпорядженні матимемо найсучасніші палати, 11 родзалів, два операційні блоки, гінекологічні операційні та ще багато іншого. Більшість приміщень будуть "чистими", тобто ізольованими з особливим мікрокліматом. Це унеможливлює поширення інфекцій та стафілококу, — зауважила головний лікар перинатального центру Вікторія Єнікеєєва.



Фоторепортаж з перинатального центру

У закладі – 123 ліжкомісця, тобто за рік тут зможуть народити понад 3200 матусь. Понад 70 відсотків яких проживають у районах області. Також лікарі завдяки найсучаснішому обладнанню зможуть рятувати недоношених малюків вагою від 500 грам.







На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ