Ми у Facebook
26.12.2012, 13:00

За роботу Дідом Морозом та продаж ялинок рівняни мають заплатити податок

Податківці звертаються до всіх підприємств та підприємців, які здійснюють організацію новорічних святкувань, та самозайнятих громадян, які підзаробляють на свята Дідами Морозами, Снігуроньками або іншими казковими персонажами, належним чином законодавчо оформити свої прибутки та сплатити податки.
За даними фахівців податкової, які провели моніторинг інтернет-оголошень та об’яв у соціальних мережах, вартість послуг "новорічних" акторів у Києві складатиме в середньому від 250 до 3500 грн за годину, у Львові викликати на свято Діда Мороза та Снігуроньку коштуватиме від 300 грн до 1200 грн, у Донецьку – від 150 до 2500 грн, а у Харкові громадянам доведеться викласти від 150 до 1800 грн за годину.

У скільки обійдеться новорічна ялинка?

"Не таємниця, що саме у цей час серед населення стрімко зростає попит на послуги працівників цих професій. ДПС України наголошує на тому, що при отриманні громадянами доходів від надання послуг у сфері розваг (зазвичай це – проведення новорічних поздоровлень на замовлення, участь у святкових виставах, балах, маскарадах, корпоративах у ролі "Діда Мороза" та "Снігуроньки") необхідно сплачувати податок на доходи фізичних осіб", - йдеться у повідомлені.

Податкову декларацію рівняни зможуть подати через інтернет

У податковому відомстві наголошують, що наразі триває мораторій на перевірки малого та середнього бізнесу, однак, якщо громадяни мають інформацію про порушення податкового та трудового законодавства у цій сфері, вони можуть сміливо звертатися до органів ДПС або ж на гарячу телефонну лінію "Пульс податкової".

Головна ялинка України буде схожа... на ялинку

У залежності від обставин, таким громадянам доведеться або ж подати декларацію та сплатити податок, або ж зареєструватися підприємцем, або ж змусити свого роботодавця (у разі найманої співпраці) працевлаштувати офіційно з подальшою сплатою належного податку.

Слід зазначити, що такі правила стосуються й реалізаторів чи не найпопулярнішого новорічного товару серед населення – ялинок.

Про це повідомили у прес-службі Державної податкової службі України.





На правах реклами