Ми у Facebook
28.12.2012, 15:37

Підсумки року: Рівне у найяскравіших спортивних подіях 2012 року

Рік, що минає, запам’ятається нам не лише виборами до парламенту та кінцем Світу, що так і не відбувся. У серцях шанувальників спорту надовго залишаться емоції першого в історії України домашнього Чемпіонату Європи з футболу ЄВРО-2012, Олімпійських та Паралімпійських ігор, а також інших спортивних подій.
ЄВРО-2012

Хоч Рівне матчі ЄВРО не приймало, чемпіонат у нашому місті чекали, роздумуючи над тим, чи багато євротуристів приїде у наші готелі, та чи буде у Рівному фан-зона. Зрештою туристів було досить мало, адже власники готелів хотіли "зрубати" з закордонних гостей по максимуму, але ті не повелися. А от фан-зона таки у Рівному була. Її організували у парку культури і відпочинку імені Т. Шевченка. Щоправда, дивитися матчі можна було лише о 21.45, адже трансляція здійснювалась через проектор, тому о 19.00, коли ще сонце світило, нічого не було видно.



Прикол стався і з трансляцією першої гри України зі Швецією, коли перші півгодини вболівальники лише слухали футбол, бо відеосигналу небуло. Зрештою весь період ЄВРО Рівне жило футболом. Його обговорювали всі, а авто на вулицях міста їздили із українськими прапорами.

Літні Олімпійські ігри

Після ЄВРО рівненські шанувальники спорту переключилися на Олімпіаду у Лондоні, адже до британської столиці відправлялося аж 5 наших земляків, що змагалися у двох видах спорту — кульовій стрільбі та легкій атлетиці. За змаганнями олімпійців у Рівному стежили щодня, чекали від них нагород, але не дочекалися.



Наймолодша спортсменка, 22-річна Ольга Земляк стала найуспішнішою, здобувши четверте командне місце у естафеті 4 по 400 метрів, а стрілець Олег Омельчук завоював п’яте місце.

Літня паралімпіада

Слідом за олімпійцями до Лондона поїхали паралімпійці – люди, для яких кожен крок у спорті – перемога над собою! З перших днів Паралімпіади до скарбнички української збірної стали приносити нагороди рівненські дзюдоїсти.



Двоє чоловіків, Олександр Косінов та Давид Хорава здобули "золото", а жінки, Юлія Галінська та Наталія Ніколайчик – бронзу. В останні дні Паралімпіади на подвиг спромоглася плавчиня Ярина Матло, що здобула бронзу, а футболіст Ігор Косенко здобув разом із командою України срібну медаль. Вони довели, що спроможні на подвиг, і Рівне зустріло їх як героїв!

Новий спідвейний клуб та перегони європейського рівня

У місті завдяки завзяттю рівненського автогонщика Сергія Пелешка "народився" спідвейний клуб "МІР", що досить швидко завоював серця рівненських шанувальників спідвею. Окрім місцевих талантів за рівненську команду виступали й імениті гонщики з Польщі та Латвії, а сам клуб провів чимало яскравих гонок із закордонними суперниками.



Рівненський мототрек продовжував приймати й європейські змагання, зокрема, командний чемпіонат світу серед юніорів, півфінал особистого чемпіонату Європи та фінал чемпіонату Європи серед пар, який до того ж закінчився перемогою українців Олександра Локтаєва та Андрія Карпова. Таким чином рівненський спідвей прославив наше місто на всю Європу.

Міжнародний успіх рівненського футзалу

За відсутності у місті великого футболу високого рівня, чимало яскравих матчів та приємних емоцій подарував рівнянам рівненський МФК "Кардинал". Окрім успіхів на внутрішній арені, один з рівненських футзалістів виборов і міжнародне визнання.



Рівнянин Дмитро Ситник у складі молодіжної збірної України здобув золото на міжнародному турнірі у Санкт-Петербурзі. У півфіналі українці по пенальті переграли команду Росії, а у фіналі Словаччину. Загалом наша команда перемогла у чотирьох з п’яти матчів й у кожному з них на майданчику з’являвся й наш вихованець.


Партнер проекту














На правах реклами