Ми у Facebook
28.12.2012, 15:45

Чим зайняти дитину на кухні?

У святкові дні мами проводять багато часу на кухні. А от чим зайняти дитину в цей час, щоб вона не сумувала, не відволікала і була під наглядом?
Пропонуємо 7 швидких способів зайняти дитину на кухні, які ми підгледіли в соцмережах.

1. Найкращий варіант - дозволити дитиніготувати разом з вами. Доручайте своєму маюку невеликі дрібниці: нехай додасть борошна в тісто, подасть вам ложку, каструлю, прикасить торт, видавить печиво за допомогою формочок.

2. Запропонуйте малюкові сортувати столові прилади. Нехай розкладе вимиті мамою вилки і ложки в підходящі осередки сушіння. Можна не тільки сортувати, але і вважати прилади.

Народжуйте у 2013! Діти будуть політалановитими!

3. Каструлі - барабани. Якщо нерви у вас міцні, дозвольте малюкові барабанити ложкою по каструлях. Витягніть кілька каструль різного розміру і переверніть їх. Вручіть малюкові ложку, а самі поки встигнете картоплю почистити.

4. З різних видів круп і макаронів зробіть для малюка «сенсорну коробку». Деякі крупи можете пофарбувати харчовими барвниками. У коробку крім круп покладіть невеликі іграшки. Разом з коробкою вручите малюкові мірну ложку і стаканчики. Ігор з такою коробкою можна придумати багато.

5. Виділіть для малюка місце на кухні, де він зможе грати в «приготування». Поставте йому кілька ємностей із сипучими продуктами, баночку з водою, маленький бутилек з маслом. Такий набір надовго захопить дитину і познайомить його з властивостями різних продуктів, наприклад, сіль розчиняється, а масло - ні.

Яких дарунків чекають рівненські діти

6. Поки нарізуєте овочі, зробіть з них кілька «штампів» різної форми. На аркуші паперу залиште відбитки, умочуючи штампи в фарбу.

7. Якщо на вашому холодильнику поселилися забавні магніти, дитині ніколи не буде нудно на кухні. Фігурки тварин, казки на магнітах, алфавіт, геометричні фігури ... Міняйте і додавайте нові магнітики час від часу.





На правах реклами