Ми у Facebook
01.01.2013, 10:01

Підсумки року: Сюрпризи політичного життя Рівного

Від зятя — до політика, з бізнесменів — у нардепи.
У політичному сенсі 2012 рік пройшов під знаком виборів до Верховної ради України. Вперше, від 1998 року, вибори проходили за змішаною, пропорційно-мажоритарною схемою. Окрім голосування за партії, на Рівненщині обирали депутатів у п'яти мажоритарних округах. Найбільшими сюрпризами, вочевидь, стали кілька учасників цих виборів.

В одному з округів, до якого входив Острозький район, балотувався зять екс-президента Віктора Ющенка Олексій Хахльов. Який, до речі, народився і виріс в Острозі. На початку виборчої кампанії пересічному виборцю прізвище Хахльов ні про що не говорило. І лише приставка “зять Ющенка” могла якось зацікавити людей. Однак вже на фініші ситуація змінилась. Виборча кампанія пана Олексія була яскрава, екстремальна і дещо неоднозначна. Будучи самовисуванцем, він активно агітував за опозицію і використовував їхню символіку в своїй агітації. Чим викликав роздратування в окремих місцевих лідерів опозиції та розгубленість виборців.

Нардепом Олексій Хахльов не став. Однак, почавши компанію як “зять Ющенка” він закінчив її як Олексій Хахльов. І тепер мало хто на Рівненщині перепитуватиме: “Хто це?”.

Ще однією несподіванкою виборів стала перемога Валентина Королюка. Один із засновників "Речового ринку" у Рівному, він вже був у місцевій політиці. Був депутатом Рівненської міської та обласної рад. Був навіть першим заступником голови облради і вже пробував стати нардепом у 2006 році. Але не пощастило. Програвши вибори у 2010 році, він пішов з політичної сцени. І здавалось, назавжди. Коли Валентин Анатолійович став кандидатом у народні депутати по 154 виборчому окрузі, на його перемогу ніхто не поставив би. Але у підсумку він переміг усіх, і депутатський значок у нього.
Несподіванкою стала й перемога у Рівному свободівця Олега Осуховського. Точніше — несподіванкою стала поразка міського голови Рівного Володимира Хомка. Мер і його найближче оточення були переконані в перемозі і навіть підготували схему передачі влади наступнику. Точніше такий розподіл повноважень у місті, при якому, навіть ставши нардепом, Володимир Хомко все одно зберігав би вплив на місто.
Але замість перемоги була поразка. І нардепом став молодий львів'янин, голова ВО “Свобода” на Рівненщині Олег Осуховський. Тут нічого дивного, зрештою, Рівненщина колиска УПА і тут традиційно голосують за націоналістів.


Партнер проекту














На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ