Ми у Facebook
01.01.2013, 08:56

Від сьогодні сигарети для рівнян подорожчають

Президент України Віктор Янукович підписав закони № 5518-VI та № 5519-VI "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подальшого вдосконалення адміністрування податків і зборів".
Законом вводиться 1,5% акциз на операції з цінними паперами та похідними. Зростає питома вага специфічної складової акцизу на сигарети за рахунок зниження адвалорної. У підсумку мінімальний акцизне навантаження на безфільтрову продукцію зросте на 35%, з фільтром - на 18%.

Відтепер рівнян штрафуватимуть за куріння на вулиці та в кафе (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ)

Вводиться авансовий платіж акцизу для виробників тютюнових виробів (з розрахунку мінімального навантаження і ставки податку на момент подання декларації) та посилюється відповідальність за фальсифікат або товар з підробленими марками.

Як Рівне зустріло заборону реклами тютюну

Крім того, вводиться 12-місячний термін дії використання марок акцизного збору старого зразка у випадку зміни зразків таких марок на нові; буде вводитися для платників спрощеної системи, які обрали другу групу податковий період - календарний рік (замість календарного кварталу) скасовується обмеження за критерієм кількості найманих працівників для 5, 6 груп платників єдиного податку, зниження ставки єдиного податку для 5 і 6 груп по 7% і 10% до 5% і 7%.

Що змусить рівнян відмовитись від куріння [ОПИТУВАННЯ]

Із 1 січня 2013 року зазначені зміни набирають чинності.





На правах реклами