Ми у Facebook
01.01.2013, 08:00

Як подолати синдром 1 січня

Календарик: 1 січня 2013 року, вівторок.
Місяць у знаку Діви, третя чверть (спадає), 19-й місячний день.
З Новим 2013 роком!
Якщо у новорічну ніч ви дозволили собі зайвого, забагато випили чи з'їли, змішали непоєднувані напої чи страви, цілком можливо, що у вас «синдром 1 січня».

Його ознаки:

- сухість у роті,
- головний біль,
- легка лихоманка, тремтіння рук;
- втрата апетиту,
- нудота, важкість чи навіть «революція» у шлунку, періодичне бажання якомога швидше звільнитись від усього, що вчора вживали;
- почервоніння очей, підвищена чутливість до шуму та світла,
- дратівливість і пригнічений настрій…


Що може реально допомогти?

- Наступного дня після застілля полегшить роботу шлунка й ваші страждання розсіл з квашеної капусти, огірків чи помідорів, салат з квашеної капусти. Але пам’ятайте, що велика кількість розсолу містить багато солі. А сіль затримує рідину в організмі й спричиняє набряки.

- Якщо напередодні перебрали зі спиртним, можна випити дві таблетки аспірину (якщо шлунок дозволяє). У жодному випадку не похмеляйтесь! Допомога організму не в тому, щоб додати спиртного, а в тому, щоб звільнити його від отруйних токсинів – продуктів розпаду алкоголю.

- Як трохи "попустить", добре поїсти гарячий капусняк, розсольник, суп харчо, курячий бульйон.

- Корисно пити чаї з м’ятою, мелісою, імбиром, ромашкою; малиною, чорною смородиною, журавлиною; лимоном і медом; натуральні фруктові соки; їсти свіжі фрукти (яблука, мандарини, банани); молочнокислі продукти (кефіри, йогурти).

- Після переїдання у жодному випадку не голодуйте. Почніть з кількох ложок вівсяної каші, пластівців з висівками та гарячим молоком, гречки.

- На обід непогано підуть різні заливні страви, холодці, желе, тушковані теляче, яловиче м'ясо й печінка; житній хліб; соняшникове та кунжутне насіння.

- Упродовж дня треба пити лужну (натрієву) мінеральну воду, яка усуне печію і кислотну реакцію шлунка на надмірну кількість випитого шампанського чи сухого вина.

- Навіть якщо дуже погано, треба не лежати цілий день в ліжку чи на дивані, а намагатися рухатися. Спробуйте скласти на місця розкидані речі, потихеньку помити (або хоч скласти в умивальник) брудний посуд, помитися, причесатися, почистити зуби, одягтися й вийти прогулятися на свіже повітря.

Будьте здорові та бадьорі!





На правах реклами