Ми у Facebook
03.01.2013, 15:59

У Рівному до садочків стоятиме черга. Електронна

Відтепер батьки влаштовуватимуть своїх дітей у садочки через Інтернет. Така ініціатива міського управління освіти має зробити чергу до дошкільних закладів прозорою та справедливою й запобігти корупції при зарахуванні дітей до садочків.
Батьки рівненських малюків ледь не від народження дитини йдуть в садочок та домовляються, щоб їхню дитину туди взяли. Комусь щастить, а іншим доводиться чекати, коли ж місце в омріяному садочку таки звільниться.

Освітяни зізнаються, що нині у садочках місць для всіх дітей не вистачає.

— На сто місць у дитячих садочках Рівного претендують сто п’ятдесят дітей, — говорить начальник Рівненського міського управління освіти Василь Харковець. — Тому постала необхідність електронної реєстрації, яка дозволить створити єдиний електронний реєстр дітей, що претендують на місця у дошкільних навчальних закладах, та допоможе зорієнтуватися у тому, скільки груп необхідно створити.

Для впровадження електронного реєстру уже розробили відповідну систему, яка доступна в Інтернеті, на сайті міського управління освіти за адресою www.rosvita.rv.ua.

— Зареєструвати дитину може будь-хто з батьків, хто має доступ в Інтернет, — пояснює начальник організаційно-інспекторського відділу міського управління освіти Андрій Мазур. — У відповідну електронну форму потрібно ввести дані про дитину, прикріпити копії необхідних документів та відіслати. Якщо батьки доступу до інтернету не мають, то в управлінні освіти буде людина, яка буде здійснювати реєстрацію.

Під час електронної реєстрації батьки зможуть обирати лише один садочок. Якщо місць у ньому не виявиться, то батькам автоматично запропонують інший, у якому місця є.

Щоправда, електронна реєстрація може виявитися доступною не для всіх.

— У проекті є одна норма, яка викличе багато критики, — говорить заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська. — Ми визначили, що записувати дітей в міські садочки зможуть лише ті батьки, які зареєстровані в Рівному. Справа в тому, що батьки, які працюють у Рівному, а проживають за містом намагаються віддавати дітей у місцеві садочки. А ми не маємо права приймати дітей навіть із найближчих до Рівного сіл, бо через брак вільних місць у садочках змушені будемо відмовляти у прийомі рівненським дітям. Поки що — це дискусійне питання й ми чекаємо пропозицій, щодо того як правильно вчинити.

Наразі електронна реєстрація доступна лише у тестовому режимі, а долю проекту вирішуватимуть на засіданні міськвиконкому, після чого винесуть на розгляд сесії Рівненської міської ради. Як зауважила Галина Кульчинська, якщо проект ухвалять, то електронна реєстрація почне працювати уже навесні 2013 року.

"Рівненська газета" № 1 від 3 січня 2013 року






На правах реклами