06.01.2013, 09:00
Рецепт на Різдво: Капусняк з грибами
На 3-літрову каструлю: 600 г квашеної капусти, 50 г сушених грибів (білі, польські, підберезники), 6 картоплин, 2 л води, 1 ріпчаста цибулина, 1 морквина, 1 корінь петрушки (можна взяти також шматочок кореня селери, пастернаку), 1-2 чайні ложки цукру, олія для смаження (якщо не постите – можна взяти вершкове масло), сіль, перець.
1. Сушені гриби промийте, зваріть до готовності, вийміть з відвару і наріжте соломкою.
2. У грибному бульйоні зваріть до напівготовності порізану і нарізану кубиками чи напівкружальцями картоплю.
3. Квашену капусту промийте (якщо надто кисла) і протушкуйте з олією (чи вершковим маслом) в окремому посуді до готовності, періодично додаючи воду. Якщо тушкована капуста виходить надто кисла, додайте 1-2 чайні ложки цукру.
4. На іншій сковорідці злегка підсмажте на олії (чи вершковому маслі) нарізані соломкою моркву, петрушку, селеру, пастернак й подрібнену на ваш смак ріпчасту цибулю (кубиками, соломкою).
5. Покладіть у киплячий грибний бульйон з картоплею підсмажені цибулю та овочі, через 10 хвилин додайте тушковану капусту і нарізані соломкою гриби.
6. Посоліть, поперчіть, доведіть до готовності. Якщо любите, можна кинути дрібку насіння кропу або кмину, 1-2 лаврові листки, кілька нарізаних зубчиків часнику, кілька кружалець лимона.
Подавайте на стіл зі сметаною, посипавши зеленню петрушки (можна використати морожену).
ІНШІ РЕЦЕПТИ:
Найкращі рецепти: 12 пісних страв на Свят-вечір
Відбивні з лимоном та Куряча грудка, фарширована шинкою і сиром
Курка, запечена в апельсиново-соєвому соусі
Різдвяне печиво
Печиво "Ванільні баранці та змійки"
Торти та десерти
2. У грибному бульйоні зваріть до напівготовності порізану і нарізану кубиками чи напівкружальцями картоплю.
3. Квашену капусту промийте (якщо надто кисла) і протушкуйте з олією (чи вершковим маслом) в окремому посуді до готовності, періодично додаючи воду. Якщо тушкована капуста виходить надто кисла, додайте 1-2 чайні ложки цукру.
4. На іншій сковорідці злегка підсмажте на олії (чи вершковому маслі) нарізані соломкою моркву, петрушку, селеру, пастернак й подрібнену на ваш смак ріпчасту цибулю (кубиками, соломкою).
5. Покладіть у киплячий грибний бульйон з картоплею підсмажені цибулю та овочі, через 10 хвилин додайте тушковану капусту і нарізані соломкою гриби.
6. Посоліть, поперчіть, доведіть до готовності. Якщо любите, можна кинути дрібку насіння кропу або кмину, 1-2 лаврові листки, кілька нарізаних зубчиків часнику, кілька кружалець лимона.
Подавайте на стіл зі сметаною, посипавши зеленню петрушки (можна використати морожену).
ІНШІ РЕЦЕПТИ:
Найкращі рецепти: 12 пісних страв на Свят-вечір
Відбивні з лимоном та Куряча грудка, фарширована шинкою і сиром
Курка, запечена в апельсиново-соєвому соусі
Різдвяне печиво
Печиво "Ванільні баранці та змійки"
Торти та десерти
Категорія: Новини > Життя
Автор: Галина ЦУКАНОВАКоментарів: 1Переглядів: 13000Інші статті рубрики:
13 загиблих та понад 60 травмованих: Наслідки ракетної атаки по Чернігову
Серед потерпілих - двоє дітей.
переглядів: 378
Польські мітингувальники планують блокувати рух вантажівок на ПП "Корчова-Краківець"
Вже завтра, 18 квітня, польські страйкарі планують відновити блокаду перед пунктом пропуску "Корчова-Краківець".
переглядів: 331
Ворог вдарив по Чернігову: Що відомо про постраждалих
У середу, 17 квітня, росіяни завдали трьох ракетних ударів по Чернігову. "Прильоти" сталися майже в самісінькому центрі міста.
переглядів: 413
Сьогодні у Рівному відбудеться зустріч із Володимиром Шовкошитним
Рівняни мають змогу відвідати творчий вечір унікального українця.
переглядів: 484
Принесли боєприпас додому: на Миколаївщині підірвалися підлітки
Подія трапилась у селищі Квітневе Первомайської громади Миколаївського району.
переглядів: 560