Ми у Facebook
10.01.2013, 17:47

У Тернополі встановили рекорд України з приготування куті

У рамках фестивалю Різдвяної куті в Тернополі зварили 1300 літрів куті. Відтепер Тернопільська область стала рекордсменом в Україні у категорії “Кулінарія, розміри”.
Рекордну кількість куті зготували у величезній макітрі, що поставили в центрі Тернополя. Для приготування різдвяної страви використали 50 кг меду, 300 кг пшениці, 50 кг маку, 50 кг горіхів, 30 кілограмів родзинок і 30 кг цукру.

У рамках фестивалю в центрі Тернополя влаштували також імпровізоване містечко. У ньому господині з кожного району Тернопільської області репрезентували кутю та різдвяні страви. Вони демонстрували, як виглядає святковий стіл у їхніх районах.

Різдвяний куточок Борщівського району готували три господині. Вони привезли 30 літрів куті.

"Окрім куті, тут є пампушки з маком, з капустою, з яблуками, з сиром, гречаники, голубці, домашня ковбаса, закуски – капуста та перець фарширований. Це різдвяний стіл за нашими традиціями", – розповіла начальник відділу культури Борщівської районної державної адміністрації Ольга Журавінська.

Фестиваль Різдвяної куті супроводжувався вертепами та колядками.

А у Львові у перший день Різдвяних свят зварили і роздали більше тонни куті. Для її приготування, кажуть організатори, було використано більше тонни пшениці, понад 120 літрів маку, більше 80 кг родзинок, 76 кг горіхів та 60 л меду, повідомляє ZAXID.net.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ