Ми у Facebook
12.01.2013, 16:02

Податківці нишпорять у Facebook у пошуках платників податків

Для тих, хто не звик хизуватися своїми статками у соцмережах, у податкової є інші методи.
Податкова планує перевіряти сторінки українців у соцмережах, пише ТСН.ua.

Зокрема, податківців цікавлять сповіщення про нові покупки (телефонів, машин, ноутбуків) і дорогий відпочинок. Вони пояснюють, що чимало українців живуть не за статками, хизуються цим у мережі, а платити податки забувають.

Податкова може запитати та перевірити, де українці беруть гроші на техніку. Насамперед це стосується тих, хто має нульову зарплату. Сторінка податкової міліції у Facebook функціонує ще від квітня і набрала майже 4 тисячі друзів. Тут кажуть, що вже давно навчилися шукати онлайн, хто і що має.

"Використовується інформація з відкритих джерел – телебачення, інтернет", - пояснив заступник директора департаменту оподаткування фізичних осіб ДПС Сергій Наумов.

Люди самі роблять публічною інформацію про свої статки у соцмережах. Та якщо хвалитися покупками українці люблять, то про гроші розповідають неохоче. Однак відповідати доведеться, запевняють податківці, бо часто українці, і не лише в інтернеті, применшують статки.

Так, киянка задекларувала продаж автомобіля "Бентлі" за 500 гривень при вартості 720 тисяч. За таку щедрість душі тепер має сплатити 110 тисяч податку. Та інтернет - не єдиний метод податківців. З 2014 в Україні можуть ввести обовязкове загальне декларування.

"Декларувати будуть всі. І декларуватись будуть всі доходи", - заявили податківці.

У податковій сподіваються, що статки декларуватимуть 25 мільйонів українців. Виняток - діти і пенсіонери. Водночас більшість українців не в захваті від такої перспективи.

"Якби це стимулювалося, що мені будуть якісь бонуси, то я б цим зайнявся", - пропонують люди. На це податківці запропонували свій бонус: спокійний сон людям і додатковий прибуток державі.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини