Ми у Facebook
14.01.2013, 13:00

Відомі рівняни про уроки 2012-го й очікування на 2013-й рік

Відомі в різних галузях рівненчани розповіли про їхні уроки 2012 року і очікування та прогнози на наступний 2013-й рік.
Багато хто згадував про Бога. Когось зрадили, хтось усім задоволений і більшість надіються на краще, пише Рівненсько-Волинський портал «Четверта влада».

Сергій Анощенко,
міський голова Кузнецовська


Ваш головний урок 2012 року

– Рік був дуже насиченим. Багато чого дала поїздка в Америку. А мої депутати вже втретє припинили мої повноваження. Оце дійсно урок. Він мене навчив, що потрібно бути жорсткішим і не треба панькатися. Тому що в нас зараз не демократія в країні, а більше нагадує анархію – вседозволеність. В основному політикани на місцевому рівні і вседозволеність. З цим треба боротися. Сподіваюся на початку нового року повернутися на посаду і подаватиму документи на розпуск ради.

Підсумки року: Нові обличчя Рівного 2012

Ваш основний прогноз (очікування) на 2013 рік

– Сподіваюся, що наступний рік буде кращий, ніж цей. Що все налагодиться не тільки в місті, а й у державі. Бо ж проблем вистачає. А замість того, щоб вирішувати ці проблеми, така вже, напевно, українська натура, ми воюємо один з одним. Як політики, як сусіди, як просто люди. Це наш принцип – не допомогти один одному, а якось втопити. Це потрібно якось міняти. Он в тих же Сполучених Штатах люди працюють стільки ж, як українці, а живуть в десятки разів краще. Чому це? Тому що в них сто років порядку, а в нас 20 років якоїсь анархії, і кожен тягне ковдру на себе.

Василь Антонюк,
міський голова Дубна

Ваш головний урок 2012 року


– Найбільшим уроком стала зрада моїх заступників.

Ваш основний прогноз на 2013 рік

– Сподіваюся на більшу кількість однодумців у вирішенні планів 2013 року. А їх дуже багато. Перший і головний з них – будівництво спортивної школи. Також у планах закінчення реконструкції дитячого садочка на цукровому заводі та остаточне визначення в реформуванні медичних установ міста.

Василь Берташ,
голова Рівненської облдержадміністрації

Ваш головний урок 2012 року


– Життя дає нам уроки щодня. Головне – їх помічати і робити висновки.

Ваш основний прогноз (очікування) на 2013 рік

– Якщо об’єктом 2012 року став перинатальний центр, то на наступний рік ми запланували відродити стадіон «Авангард». Тим більше, що для області такий об’єкт є необхідним.

Підсумки року: Кого втратило Рівне у 2012-му

Світлана Богатирчук-Кривко,
начальник Головного управління Держземагентства в Рівненській області,
депутат Рівнеради

Ваш головний урок 2012 року


– Головний урок винесла з проведення Євро-2012 в Україні. Особисто мала можливість спостерігати у Львові, Києві та Донецьку як за футбольними матчами, так і за єдністю, патріотизмом та піднесенням національного духу українців. Можемо ж як захочемо!

Ваш основний прогноз на 2013 рік

– Сподіваюсь, що 2013 рік буде без нових політичних потрясінь і виборів, а це дає надію на певну стабільність. А для себе особисто, поєднуватиму основну роботу з депутатською діяльністю та представництвом у Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи, так як втретє призначена Президентом до складу української делегації.

Відстоюватиму інтереси нашої держави на європейському рівні!

Олександр Бражніков,
рівненський адвокат

Ваш головний урок 2012 року


– Не дочекавшись ні кінця світу, навроченого древніми, ні якихось позитивних змін, обіцяних сучасниками під час довготривалих політичних процесів, отримав урок : - Варто займатися лише тим, що залежить виключно від тебе самого : Пізнавати світ і ділитися результатами цього пізнання з іншими, рятувати кого ще можна, насолоджуватися мистецтвом, закохуватися, …і радіти життю кожну мить !

Ваш основний прогноз на 2013 рік

– Буде краще, ніж було в минулому… нехай навіть зруйнується і Світ… якщо тільки навчитися відшуковувати для себе у прийдешньому хоча б радість того, що назавжди втратили інші.

Фарт року: Рівненський президент-депутат


Андрій Грещук,
секретар Рівнеради

Ваш головний урок 2012 року


– На жаль, українські реалії показали, що не всім, навіть дуже поважним фірмам можна довіряти при придбанні сучасного обладнання чи техніки. Другий висновок – політичні прогнози, які я суб’єктивно ставив, у переважній більшості, справдилися. Це стосується як всеукраїнського рівня, так і місцевого.

Ваш основний прогноз (очікування) на 2013 рік

– На моє розуміння, як представника органу самоврядування, наступний рік буде непростий. Однак те що ми маємо зараз, дає можливість багато зробити для громади. Хотілося би щоб ця робота була якомога ефективнішою і прийнятною для людей.

Олексій Губанов,
заступник голови Рівненської облдержадміністрації,
депутат Рівнеради

Ваш головний урок 2012 року


– Немає нічого гіршого, ніж будувати справу на хибних висновках. А хибні висновки іноді роблять навіть професіонали.

Ваш основний прогноз (очікування) на 2013 рік

– Очікування 2013 року – кілька потужних проектів туристичної інфраструктури, реалізованих на теренах історичної Волині. Зокрема, етнопарк, центр екстремального відпочинку та в’їзні рекламні конструкції.

Підсумки року: Найгучніші кримінальні справи Рівного

Сергій Євтушок,
Сарненський міський голова

Ваш головний урок 2012 року


– Вирішення комунальних проблем, зокрема, очистка міста від снігу, вивезення й утилізація твердих побутових відходів, надання інших послуг комунальним господарством – оце реальна політика будь-якого міського голови. Тому найбільший урок з минулого року такий, що ми мали би оптимізувати роботу комунальних підприємств, направити кошти на збільшення їхньої матеріально-технічної бази.

Ваш основний прогноз (очікування) на 2013 рік

– Наступний рік я з депутатським корпусом оголосили роком житлово-комунального господарства. Хочемо дати можливість людям, які працюють в комунальних підприємствах, надавати мешканцям міста хороші, якісні послуги. Плануємо оптимізувати роботу комунальних підприємств. Будемо закуповувати техніку для цих підприємств та обладнання, яке дозволить замінювати ручну працю людей на автоматизовану.

Михайло Жаровський,
настоятель храму Всіх Волинських Святих у Рівному (УПЦ (МП)),
депутат Рівнеради

Ваш головний урок 2012 року


– Ми часто сумнівається в можливостях, які надає Господь. «Людина каже не побачу, не повірю. Бог каже – не повіриш, не побачиш. Так і у нас вийшло. В 2012 році нам вдалось увінчати наш храм «Всіх Волинських Святих» куполами. І тільки побачивши їх я зрозумів, що потрібно вірити, що Господь дарує нам те ,що ми просимо і заслуговуємо. Дійсно – по вірі вашій і буде вам!

Ваш основний прогноз на 2013 рік

– Прогноз – справа не вдячна. Я в першу чергу покладаюсь на волю Божу і звичайно на власні сили, тому що Господь дарує лише тій людині, яка хоча б щось робить. Треба жити так, щоб кожен з нас міг допомогти комусь. Можу зробити лише єдиний прогноз: якщо в нашому житті пріоритетами стануть любов і милосердя, нашій країні буде легше справиться з існуючими негараздами.

Добро творити може кожен, але щоб повірити в силу добра, треба розпочати його творити самому!

Юрій Журавель,
музикант, художник,
лідер гурту «От-вінта»

Ваш головний урок 2012 року


– Якщо хочеш, щоб щось було зроблено якісно – краще зробити це самому. Цього року ця догма дістала підтвердження разів з вісім. Це стосується і підготовки до фестивалю, і зняття кліпів, і при аранжуванні, та й узагалі, при будь-якій справі.

Іще такий урок – в будь-якому випадку добрих людей в сотні, тисячі разів більше, ніж лихих. І навіть у Рівному є з ким робити серйозні добрі справи і є на кого обіпертися.

Фрази року: Хто і що у Рівному наговорив за рік

Ваш основний прогноз (очікування) на 2013 рік

– Сподіваюся, що нарешті ми будемо ще менше залежати від влади. Самі зможемо розчищати дороги, асфальтувати їх, прибирати у своєму місті, саджати і плекати дерева, квіти і все інше. Прийде той час, що ця влада нам зовсім не буде потрібна. І ми її рано чи пізно потім позбудемося назавжди.

Іларіон,
Архієпископ Рівненський та Острозький УПЦ КП

Ваш головний урок 2012 року

– Київський Патріархат і надалі стоїть на тому щоби в Україні була єдина Помісна Українська Православна Церква. У Московському Патріархаті духовенство та єпископи поступово також схиляються до необхідності існування в Україні незалежної Церкви. Тому між Київським і Московським патріархатами зараз немає такої відкритої боротьби, яка була раніше. Це дуже добра ознака, яку влада також бачить, і розуміє що добрі взаємини між Православними Церквами і, зрештою, наше об’єднання зміцнюватимуть, насамперед, наше суспільство. А раз суспільство єднається, то й основи держави міцніють.

Ваш основний прогноз (очікування) на 2013 рік

– Суспільство далі складатиме іспит на зрілість, на вміння відстоювати свої інтереси, не піддаватися маніпуляціям. Цей же іспит складатимуть і Церкви. Залишається надія на те, що в наступному році продовжиться діалог з Московським Патріархатом щодо об’єднання. Також надіюсь що Церква і Держава будуть об’єднувати зусилля задля служіння людям та підвищення рівня суспільної моралі.

Михайло Кириллов,
депутат Рівненської обласної ради від «Фронту змін»


Ваш головний урок 2012 року

– Не відмовляйся від того, що дає тобі доля.

Ваш основний прогноз на 2013 рік

– Тяжко, складно, але прорвемося.

Юрій Кічатий,
голова Рівненської обласної ради

Ваш головний урок 2012 року


– У 2012 році ще раз переконався в тому, що перед людьми потрібно бути щирим та відповідальним за власні слова та дії.

Ваш основний прогноз (очікування) на 2013 рік

– Очікую, що у наступному, 2013 році вдасться подолати кризові явища в економіці, розпочати зростання - це загалом. Конкретно - сподіваюся, що вдасться знайти інвестора для нашого комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Рівне».

Підсумки року: Сюрпризи політичного життя Рівного

Галина Кульчинська,
заступник міського голови Рівного

Ваш головний урок 2012 року


– По-перше, ми всі знову пересвідчилися, що промисел Божий людям невідомий, і всі передбачення кінця світу – марні: ми не знаємо і знати не можемо ні дня, ні часу, коли це станеться, тому треба цінувати кожен день нашого життя.

Крім того, цей рік приніс урок тим, хто вважає себе політтехнологами і вірить, що за рахунок грошей, масованої реклами та певних технологічних рішень можна змусити людей голосувати за ту чи іншу політичну силу. Вибори показали, що люди наші дедалі менше ведуться на подібні речі.

Ваш основний прогноз (очікування) на 2013 рік

– Не стільки прогноз як мрія і бажання. Дуже хочеться, щоб віднайшлися кошти і ми нарешті отримали в місті, у парку імені Шевченка сучасний, достойний міський будинок культури із сучасною концертною залою та красивою виставковою залою у центрі міста. Щоправда, для цього потрібне достатньо велике фінансування і без допомоги держави нам тут не обійтися.

Впевнена, що в 2013-му році зрушитьсь з мертвої точки ситуація з реконструкцією стадіону «Авангард».

Також, сподіваюся, що буде відкритий дитячий садок на 120 місць у центрі Рівного на вулиці Остафова.

Ну, й пам’ятаймо, що 2013-й рік – ювілейний для міста. Рівному буде – 730 років. Думаю, ми достойно і гарно відсвяткуємо цей ювілей.

Микола Кучерук,
народний депутат від 156-го виборчого округу (центр – місто Сарни), «Батьківщина»


Ваш головний урок 2012 року

– Найбільшим уроком стало спілкування з людьми в час виборів. Це не просто урок, це ціла книга життя людей. Я відвідав кожне село у трьох районах. Люди живуть з проблемами, які роками не вирішуються. Це все пронести через себе, щоб потім впливати на вирішення цих проблем – нелегко. Пройти вибори в мажоритарному окрузі стало для мене найбільшим уроком в цьому році.

Ваш основний прогноз (очікування) на 2013 рік

– Основне очікування на наступний рік пов’язане з відновленням парламентаризму в Україні. Сподіваюся, що вдасться побороти кнопкодавство, коли кілька людей приймають рішення за сотні депутатів. У нас фактично рівень парламентаризму впав «нижче плінтуса». Ще хотілося би, щоб виконавча влада діяла, не як бульдозер, який їде, незважаючи ні на кого, бо «нам так треба», а дослухалася до законодавчого органу – Верховної Ради.

Василь Лазутко,
начальник Рівненської обласної міліції

Ваш головний урок 2012 року


– Як говорить відома істина – стукай і тобі відчинять. Коли я почав працювати на Рівненщині, то зрозумів, що люди тут доброзичливі та працьовиті, а основне — вірять у Бога. Сьогодні ми спільно із місцевою владою вирішуємо буденні проблеми, які з першого погляду здаються непосильниими. Головне – діяти і працювати. Що ж стосується роботи правоохоронних органів, то у цьому році труднощів було багато, зокрема, переломним моментом у нашій діяльності стало введення в дію нового Кримінального процесуального кодексу. Є багато тонкощів, які ускладнюють роботу. Однак, головне – не опускати руки. Проблеми були, є і будуть, без них — нікуди. Однак найголовніше вірити у краще і впевнено йти до своєї мети. І тоді усі намагання будуть виправдані і повернуться сторицею.

Ваш основний прогноз на 2013 рік

– Від нового року очікую розуміння, добра, наполегливості, віддачі. Для мене, як очільника обласної міліції основний показник роботи підлеглих – довіра людей. Якщо немає авторитету серед людей – то і ті цифри та показники мало чого варті. Досвід роботи на Рівненщині показує, що люди йдуть зі словами вдячності та із впевненістю у справедливість. Заради цього і варто працювати. Тому у 2013 році вимагатиму від підлеглих, щоб свою роботу виконували не для галочки, а на загальний результат. Тільки тоді будуть і довіра, і авторитет, і показники. Що ж стосується мене особисто то, хочу більше часу проводити з внуками та мрію частіше бачити своїх рідних. Адже кожна людина повинна і відбутись на роботі, і мати міцний тил. Коли знаєш, що тебе люблять та цінують вдома, працюєш з особливою віддачею.

Олександр Лащук,
голова Постійної комісії Рівнеради з питань захисту прав людини, законності та правопорядку,
керівник фракції ВО «Свобода» Рівнеради


Ваш головний урок 2012 року

– Зрозумів, що надзвичайно багато цинічних політиків використовують принцип Остапа Бендера: «Побільше цинізму – це людям подобається». Для себе особисто відчув, що у мене багато насторожі ангелів-охоронців. За те, що вони зберегли, велика подяка.

Ваш основний прогноз на 2013 рік

– 2013 рік складний. Після виборів завжди загострюються соціальні і економічні проблеми. Олігархи забезпечили свої впливи на процеси, таким чином вони і надалі гратимуть на політичному і владному полі, як професійні картярі. Ресурси вичерпані, всі засоби для прибутків олігархи і надалі використовуватимуть. Починається боротьба за людські ресурси України. Тут нам потрібно зробити так, щоб не вийшло як з державними підприємствами і майном. Вважаю, що в даному протистоянні необхідно надіятись на громадську активність, журналістів і на щирі суспільні запити.

Ольга Лук’янова,
керівник «Клубу успішних людей»

Ваш головний урок 2012 року


– 2012 рік, за великим рахунком, не приніс здивування. Те ж саме неподобство з «Євро 2012», дуже навіть очікуване; неподобство з виборами; неподобство з тими, хто пройшов у Верховну Раду. Одним словом, неподобство на неподобстві, напевно, перевершили усі очікування.

Ваш основний прогноз (очікування) на 2013 рік

– А на 2013 рік мої надії – що нами більше почне управляти Бог і космос, а не ті, котрі сидять у Парламенті. Що ми будемо менше залежати від цього безладу, який тут коїться. Але маю також надію, що, дивлячись на все, що відбувається навколо, люди стануть більш уважними один до одного, більш людяними, добрішими. Сподіваюся, що ця політична піна зійде і менше впливатиме на наше життя, а на перший план вийдуть людяні стосунки: взаємодопомога, увага, турбота. Це нас врятує, і ми до цього все одно зрештою прийдемо.

Андрій Мартинюк,
голова ради Рівненського «Екоклубу»

Ваш головний урок 2012 року


– Дуже гостро відчув важливість сталінської тези «Кадри вирішують все». Це стосується і нашої держави, і організації, у якій працюю.

Ваш основний прогноз на 2013 рік

– Продовжиться повзуча ерозія демократії у нашій країні, яку уможливить корумпований державний апарат.

Олег Осуховський,
народний депутат від Рівного, ВО «Свобода»

Ваш головний урок 2012 року


– Головним уроком 2012 року звичайно ж були вибори. Багато чого було переосмислено і багато з чого було зроблено висновки. Найбільшим досягненням 2012 року вважаю формування в українському парламенті фракції українських націоналістів – фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода». З першого дня роботи в парламенті ми дали зрозуміти що того що відбувалося у попередні роки більше не буде.

Ваш основний прогноз (очікування) на 2013 рік

– Від нового року перш за все очікую змін для України. Тепер ми маємо набагато більші повноваження і значно ширші можливості. Головне спрямувати ці здобутки на користь українського народу. Я, як депутат від Рівного, буду докладати максимум зусиль для того щоб змусити чиновників працювати на користь громади і я докладу до цього максимум зусиль, тим більше, що за розподілом парламентських посад я увійшов до Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією.

Віктор Пасічник,
власник групи компаній «Вік-Експо»


Ваш головний урок 2012 року

– Минулий рік приніс багато розчарування. Найбільший урок отримав у тому, що найближчі люди зраджують.

Ваш основний прогноз (очікування) на 2013 рік

– А щодо наступного року, то, якщо говорити про загальну ситуацію в економіці країни, то сумніваюся, що він принесе щось особливе. Дай Бог, щоб збереглося те, що є. Що ж до розвитку бізнесу, то впевнений, що ми досягнемо ще більшого успіху, збільшимо долю ринку, кількість продажів, а також задоволеність наших клієнтів. Це однозначно.

Сергій Пінчук,
громадський діяч, керівник Рівненського центру «Соціальне партнерство»

Ваш головний урок 2012 року


– Три дні тому народилася донька. Тому найбільшим досягненням, найбільшою радістю 2012 року стало саме народження доньки.

Ваш основний прогноз (очікування) на 2013 рік

– Про очікування можна писати цілий твір. Що стосується очікувань на рівні розвитку країни, то хотілося би хоч трохи кращої якості роботи новообраного парламенту, а також чіткої визначеності країни у векторі міжнародного розвитку. Дуже хотілося би, щоб Україна нарешті прийняла фундаментальне рішення про європейський вибір: підписання угоди про асоціацію з ЄС і в жодному разі не вступ до Митного Союзу. І третє очікування, яке прямо пов’язане з попереднім – покращення в енергетичній сфері, щоб Україна почала працювати над відновлюваними джерелами енергії. Адже відхід від Росії автоматично означатиме погіршення ситуації з постачанням традиційних енергоносіїв.

На рівні міста сподіваюся на підвищення рівня громадської активності людей, щоб вони все більше почали перейматися долею хоча б тих самих своїх помешкань, будинків. Щоб активніше включалися у контроль за роботою влади та обслуговуючих підприємств. Громадська активність полягає в тому, що люди більше захищали себе, свої інтереси та права. Всього досягнути відразу, звісно, не вдасться, але, принаймні щоб у цьому напрямку відбулося якісне зрушення.

Ну а в особистому – щоб донька росла здоровою.

о.Віталій Поровчук,
голова Благодійної місії «Православне діло»

Ваш головний урок 2012 року


– Останній рік, зрештою, як і попередні три роки, навчили мене, що найкраще бачить серце. Розум і так званий «здоровий глузд» підказують робити одне, а серце підказує інше. Просімо Бога, щоб він відкривав наші серця до істини.

Господь благословив мені служити ,працювати, дружити з прекрасними, відданими людьми. Для них православна віра в Ісуса Христа розп’ятого і воскреслого – це намагання жити хоч трошки за Правдою, не надягати маски, трохи послужити тому, хто поруч. Ну і готовність стояти за Правду.

Богу не потрібен ні наш інтелект, ані статус, ані статки. Йому потрібне наше серце, спрагле любові до Церкви, до людини, до цієї нещасної країни, де так зневажають Правду, до всього, творіння, що тебе оточує.

Отже, я дякую Богові і цим людям, дякую своїй дружині і дітям, нашим батькам і родині. Ці уроки Божі і ці люди роблять мене невимовно щасливим.

Ваш основний прогноз (очікування) на 2013 рік

– Прогнози – справа невдячна. Скажу тільки одне – будемо мати благословення для родин, для нашого народу тоді, коли покаємося. Покаємося у тому, що забули про молитву. Що вбиваємо мільйони своїх дітей абортами, а тих, хто хоче заборонити це, сприймаємо як ненормальних. Не хочемо жити тверезо, а споюємо інших, або спиваємося самі. Не помічаємо людей у потребі – наприклад, онкохворих дітей, неповносправних, зате золотимо куполи храмів.

Дозволили нерозкаяним комуністам, кагебістам, кримінальним елементам керувати у країні та навіть одягнути ряси для керування у Церкві. Що з того виходить – бачимо.

Треба покаятися і почати жити як істинно православні люди. Так, щоб іншим поруч з нами було тепліше. Христос посеред нас! І є, і буде!

Василь Присяжнюк,
прокурор Рівненської області

Ваш головний урок 2012 року

– Поточний рік позначений позитивними зрушеннями у боротьбі зі злочинністю на теренах краю. Завдяки спільним зусиллям, що їх доклали усі правоохоронні органи Рівненщини вдалося вплинути на стан криміногенної обстановки: кількість зареєстрованих злочинів в регіоні знизилася на 16,8%, рівень злочинності на 10 тисяч населення є одним із найнижчих у державі. Отож думаю, що ми діяли та скоординували свою діяльність у правильному руслі.

Ваш основний прогноз (очікування) на 2013 рік

– Мої очікування на наступний рік – досягнення ще кращих результатів. Жителі Рівненщини – працьовиті та законослухняні в Україні, і ми докладемо всіх зусиль задля того, щоб люди відчули себе ще більш захищеними.

Мар᾽яна Рева,
заступник голови Благодійного Фонду «Скарбниця надії»

Ваш головний урок 2012 року


– Щось не подобається? Почни з себе. Тільки ти сама можеш прийняти рішення, чи кинеш ти обгортку від цукерки на зупинці тролейбуса, чи подзвониш сьогодні своїй мамі, чи будеш скаржитись на життя, чи почитаєш ввечері казочку своїй дитині (а може й дві – оце буде сюрприз для малечі!). В нашому житті є величезна кількість речей, які ми можемо змінити, і значно менше речей, які змінити неможливо.

Ваш основний прогноз на 2013 рік

– Все буде добре!!!

Сергій Терентьєв,
громадський діяч,
пастор Євангельської Церкви «Голгофа»

Ваш головний урок 2012 року


– Цей рік подарував багато зустрічей та знайомств з цікавими та успішними людьми. Спілкування з ними і дало основу для головного уроку 2012 року. Як би не банально це звучало, але це розуміння того, що треба більше працювати. Якщо сім᾽я, то прикладати більше зусиль, щоб провести якісний час, якщо Церква, то більше часу виділяти на підготовку до проповіді і т.д. Не має значення геній ти чи ні, щоденна, послідовна праця над собою і чітко поставленими цілями - гарантує успіх.

Ваш основний прогноз (очікування) на 2013 рік

– Якихось прогнозів не маю. Є ряд викликів та цілей які треба досягнути, тому як завжди основний виклик це побороти власну лінь та розчарування.

Андрій Токарський,
член координаційної ради Громадянської мережі ОПОРА

Ваш головний урок 2012 року


– У 2012 році моєму синові виповнився рік і за цей час зрозумів, що бути батьком – це не лише велика відповідальність, а ціла наука. Щоденно маю бути готовий здавати екзамен на відмінно, екзаменатором якого є мій син, а оцінкою є його щаслива посмішка.

В професійному плані, головним уроком та здобутком вважаю команду з якою я працюю. Адже найбільш ефективною є робота команди друзів, яким і вважаю колектив Громадянської мережі ОПОРА.

Ваш основний прогноз (очікування) на 2013 рік

– Зважаючи на те, як швидко в нашій країні все міняється, думаю, не варто робити прогнозів. Щодо очікувань, то маю одне велике бажання, щоб наші люди нарешті зрозуміли – не потрібно жити за принципом «Моя хата з краю – нічого не знаю». Марно просто чекати позитивних змін від влади, необхідно добиватися їх самостійно.

Людмила Туровська,
депутат Рівнеради,
генеральний директор Асоціації «Компанії «Експерт-Рівне»

Ваш головний урок 2012 року


– Більшість тих, хто емоційно виступає за активну громадянську позицію, самі її не займають.

Максимум на що спроможні псевдо-захисники: так це на написання в певні структури заяв або скарг. А розв’язування будь-яких нагальних питань покладають лише на чиновників, депутатів, прокуратуру тощо. Тобто на втілення ідей громади в життя вони не вважають за потрібне витрачати і свій час, і свої кошти.

Ваш основний прогноз (очікування) на 2013 рік

– Від прем’єр-міністра, політиків і політологів ми отримали безліч прогнозів. Бажано, щоб більшість із цих негативних прогнозів не справдилась…

Ми - сильний, працьовитий і мужній народ. Тому я вірю в те, що наша країна витримає політичний і економічний наступи цунамі і займе достойне місце в Європі.

Олександр Шикер,
міський голова Острога

Ваш головний урок 2012 року


– Мене тяжко чимось здивувати. Я 18 років слідчим пропрацював. Ви самі бачите: немає того, немає того. Але нічому давно не дивуюся. Просто стаю і роблю.

Ваш основний прогноз (очікування) на 2013 рік

– А щодо очікувань, то щоб жив був «батя» наш – Берташ Василь Михайлович, то може й ми ще поживемо біля нього. Ви самі бачите, що за два останні роки було зроблено дуже багато. І останній приклад – перинатальний центр для наших жінок. Кажуть влада краде. Але ж ці хоч щось роблять. І будується щось в містах і селах, і щось розвивається. Сподіваємося також, що наш водоканал запрацює на повну потужність, хочемо поставити зупинки міського транспорту, дитячі майданчики, хочемо зробити якийсь розважальний центр, щоб могли люди приїхати, наприклад, з Нетішина, в нас тут побути. На що грошей вистачить, те й зробимо.





На правах реклами