Ми у Facebook
22.01.2013, 07:00

У День Соборності рівняни утворять "Ланцюг єдності" на мосту через Устю [Анонс]

Цьогоріч День Соборності України у Рівному відзначать досить незвично - об'єднанням західної та східної частин Рівного. 22 січня одночасно від Пивзаводу та Ринку вирушать дві колони рівнян, з'єднаються на мосту через Устю та утворять символічний Ланцюг єдності.
У День Соборності України, 22 січня о 14.00, уздовж мосту через р. Устя рівняни, взявшись за руки, утворять символічний Ланцюг єдності.

- Раніше в Рівному проводили подібні акції на майдані Незалежності, - розповідає координатор акції "Разом ми - сила!", представник Молодіжної громадської організації "Молодь Діє", Андрій Логащук. - Проте, коли обговорювали формат цьогорічної акції, виникла ідея зробити акцію на мосту через Устю, подібно до того, як відбувається у Києві на мосту Патона.

Андрій пояснив, що акція розпочнеться одночасно у двох місцях, які пов’язує між собою міст через річку Устя (вул. Соборна).

- Із зупинок "Пивзавод" та "Ринок" назустріч одна одній вирушать дві групи людей, які символізуватимуть ЗУНР та УНР, - говорить Андрій Логащук. - Вони зустрінуться на середині мосту через Устю, візьмуться за руки та утворять символічний ланцюг Єдності Заходу та Сходу.

Сьогодні в Україні відзначають День Соборності

За словами організаторів, учасники акції при собі матимуть державну символіку (синьо-жовті прапори, прапорці, стрічки, боді-арт на обличчі).

- Ми хочемо нагадати рівнянам, що у цей день, 22 січня 1919 року в Києві на Софійській площі відбулися урочисті збори, на яких був проголошений Акт Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки в єдину Велику Україну, - говорить співорганізатор акції Віталій Ейсмонт. - Також ми прагнемо згадати той факт, що 21 січня 1990 року. Коли Україна ще не стала незалежною, сотні тисяч людей, у пам'ять про Акт Злуки, утворили живий ланцюг, що з'єднав Київ та Львів. Офіційно за руки взялися 400 тисяч чоловік, неофіційно - близько 4 мільйонів наших співгромадян.



Організатори зазначають, що акція "Разом ми - сила!" не є політичною та стане всеукраїнською. Сотні, а може й тисячі людей візьмуться за руки у Луцьку, Хмельницькому, Києві, Сумах, Харкові, Одесі, Полтаві, Донецьку, Ялті та інших містах.





На правах реклами