Ми у Facebook
18.01.2013, 08:57

"Укртелеком" перепродано невідомо кому

Кіпрська фірма UA TelecomInvest Limited не належить до орбіти SСM.

Система розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку повідомила про угоду придбання компанією UA TelecomInvest Limited (Кіпр) фірми ESU, котра володіє 92,8% акцій "Укртелекома". Вартість проведеної 16 січня угоди склала 6 млрд 978 млн гривень, повідомляє [urlhttp://tsn.ua/groshi/ukrtelekom-pereprodano-nevidomo-komu.html]ТСН[/url].

Новий опосередкований власник універсального телекомунікаційного оператора країни зареєстрований на Кіпрі менше, ніж півроку тому. Дата виникнення UA TelecomInvest Limited – 8 жовтня 2012 року. Звідки в компанії з'явилися гроші на придбання власника "Укртелекома" – невідомо.

Фінансові структури, пов'язані з найбагатшою людиною країни Рінатом Ахметовим, причетність до угоди категорично спростовують.

Із 21 січня "Укртелеком" підвищить свої тарифи на 72%

"Компанія, яка придбала акції "Укртелекому", до групи СКМ і, відповідно, до акціонерів СКМ не має ніякого відношення", - запевнила директор з комунікацій СКМ Наталія Ємченко.

"Укртелеком" було продано ESU Фондом державного майна України в березні 2011 року. За 92,7% акцій держава отримала 10 млрд 575 млн гривень. ESU належить австрійському концерну Epic, який представляє інтереси фонду Джорджа Сороса Quantum в Східній Європі.

ПАТ "Укртелеком" – лідер з надання послуг фіксованого зв'язку в Україні. Його частка ринку становить 74%. Чистий прибуток "Укртелекома" за 9 місяців 2012 р. склав 348 млн 8 тис. грн проти збитку в 210 млн 168 тис. грн роком раніше.





На правах реклами