Ми у Facebook
21.01.2013, 11:13

Снігопади паралізували Європу та Москву

Повітряне сполучення в ряді європейських країн порушене через сильні снігопади і крижаний дощ, передає агентство Reuters. А російська столиця стоїть у заторах.
У лондонському "Хітроу" скасовано 260 рейсів, тобто близько 20% всіх польотів. Затримки рейсів тривають уже третій день. В аеропорту це пояснюють тим, що в умовах поганої видимості не можуть приймати і випускати літаки так само часто, як в гарну погоду, оскільки працюють майже на межі можливостей. Тим часом інші лондонські аеропорти "Гетвік" і "Стенстед" поки працюють в звичайному режимі.

У паризьких аеропортах "Шарль де Голль" і "Орлі" довелося скасувати близько 40% рейсів. В основному це торкнулося внутрішнього сполучення. Крім того, в Парижі через сніг скасували автобуси.

Аеропорт у німецькому Франкфурті, третьому по завантаженості в Європі, і зовсім був закритий протягом декількох годин через те, що літаки не встигали обробляти реагентами проти обмерзання. Кількість зльотів і посадок скоротилася майже втричі, частину рейсів перенаправили в інші аеропорти.

Очікується, що затримки і скасування рейсів в європейських аеропортах продовжаться і сьогодні вдень, оскільки синоптики прогнозують снігопади.

А у Москві сервіс "Яндекс. Пробки" станом на 9 ранку оцінив завантаженість доріг у 9 балів з 10 можливих. Серйозні затори були зафіксовані на деяких ділянках МКАД.

Так, на внутрішній стороні 15-кілометрова пробка розтягнулася від Каширського шосе до Калузького і 10-кілометрова від П'ятницького шосе до Ліхачевського.

У той же час на зовнішній стороні МКАД 20-кілометровий затор утворився від Дмитрівського шосе до Новоризького, а також 12-кілометровий від Новорязанське шосе до Щелковського. Середня швидкість руху транспорту на цих ділянках становить 10-30 кілометрів на годину.

Фахівці попередили, що на дорогах столиці збережеться складна метеообстановка. Водіїв просять дотримуватися швидкісного режиму та бути гранично уважними.

За матеріалами УНН.





На правах реклами