Ми у Facebook
21.01.2013, 11:05

На Рівненщині роль Ісуса Христа у долі людства обговорили в режимі он-лайн

Завершення циклу різдвяних свят у Національному університеті "Острозька академія" відзначили Різдвяними читаннями "Роль Ісуса Христа для долі людства і спасіння людини" за участю священнослужителів, пасторів церков, науковців, студентів та аспірантів із Рівного, Києва, Львова, Луцька та Острога.
Різдвяні читання відбувались у режимі відеоконференції, відтак, окрім учасників із різних міст, які були безпосередньо присутні в Острозі, до них приєднались через інтернет і доповідачі з Рівного та Львова. Один із таких учасників - доцент Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Гжицького доктор філософії Олег Огірко. До слова, саме під його керівництвом іще в середині 90-х на базі Острозької академії відбулись перші курси для вчителів християнської етики.

- Різдво Христове запліднило людську культуру і цивілізацію останніх двох тисячоліть, ставши стрижнем духовного поступу всього людства, а не просто однією з тем, - зазначив у своїй доповіді Олег Огірко. А пастор церкви Івана Предтечі, директор Східноєвропейського Лідерського форуму Ярослав Лукасік наголосив, що саме християнство стало основним джерелом сьогоднішніх благ цивілізації. "Один із духовних феноменів, які принесло християнство - це цінність особистості, - зауважив доповідач. - Вона проявляється у таких, здавалося б, звичних ситуаціях, коли, скажімо, автомобілі зупиняються, аби пропустити "швидку допомогу". І її так бракує, знову ж таки, у звичних побутових моментах, коли, наприклад, продавець у відповідь на запитання, скільки коштує товар, кидає у відповідь: "Там же написано!"

Роль Різдва для сучасної людини: блог "Рівненщина релігійна"

Загалом, учасники Різдвяних читань, які організувала науково-дослідницька лабораторія християнської етики, психології та педагогіки, створена у грудні минулого року на базі Острозької академії, розглянули як суто богословські, так і історико-соціологічні, психолого-педагогічні та культурологічні аспекти Різдва Христового. "Як виглядав би світ, якщо б Ісус не народився", "Історичні докази існування Ісуса Христа", "Роль Різдва Христового для сучасної людини" - це лише деякі теми доповідей, які прозвучали під час Різдвяних читань.

Учасники Різдвяних читань. Фото Василя Петрука
Учасники Різдвяних читань. Фото Василя Петрука


У Рівному відкрилась найбільша дитяча різдвяна фотовиставка

Організатор заходу, декан гуманітарного факультету Національного університету "Острозька академія", настоятель студентсько-викладацького храму преподобного Федора Острозького Василь Жуковський висловив сподівання, що Різдвяні читання стануть традиційними, а після Великодня у стінах Острозької академії відбудуться і Пасхальні читання.

Архієпископ Рівненський та Острозький УПЦ КП Іларіон - про перспективи об'єднання православних

Духовні скарби Рівненщини





На правах реклами