Ми у Facebook
23.01.2013, 12:00

Чому рівняни не можуть отримати виплати на дітей? (ОФІЦІЙНА ВЕРСІЯ. Частина 1)

У зв’язку з нововведеннями у законодавстві, які вступили в дію з 1 січня, оформити допомогу при народженні дитини виявилося неможливим.
OGO.ua вже писав про рівнянина Сергія, який не зміг оформити допомогу при народженні дитини. Адже потрібну довідку про склад сім’ї йому відмовились видавати.

Виплати рівнянам при народженні дитини заблокувало МВС

Як розповіла заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Рівненського міськвиконкому Ніна Боліщук, поки із такою проблемою зіткнулося п’ять сімей міста. Саме вони спробували подати документи, але... вимушені чекати.

— Згідно з порядком оформлення допомоги при народженні дитини, у пакет документів входить довідка про склад сім’ї, — розповідає Ніна Боліщук. — Але склався такий колапс, коли цю довідку люди отримати не можуть. Ми, звісно, приймаємо у них документи і потрібну заяву. А на корінці, який видаємо взамін, зазначаємо, що людина в місячний термін (30 днів) має донести довідку про склад сім’ї.

За словами заступника начальника управління, якщо довідка все ж не надійде, за 30 днів людині відмовлять у допомозі. Але подавати документи на її отримання громадяни можуть упродовж 12 місяців від дня народження дитини. Щоправда, у випадку першої відмови і подачі документів удруге знову доведеться чекати ці 30 днів, відведених процедурою. Попри це пані Ніна сподівається, що саме ці 12 місяців — це час, за який таке непорозуміння вдасться вирішити.

— Люди нічого не втратять, адже за цей час, можливо, питання вирішиться й непорозумінь не стане. Гроші виплатять. Єдине, що втратять батьки — то це час, адже отримають їх не відразу, — зазначила пані Боліщук.
Аби розібратися у питанні, міські чиновники звернулися за роз’ясненням і в облдержадміністрацію, й до міністра соціальної політики України Наталії Королевської.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ