Ми у Facebook
23.01.2013, 12:10

Супермаркети хочуть винести за міста на 5 кілометрів (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ)

У Раді пропонують закрити всі супермаркети.
Нардеп від Партії регіонів Олег Царьов зареєстрував у Раді законопроект, яким передбачається захистити малий та середній бізнес за допомогою винесення великих супермаркетів за територію міст.

Згідно з документом, у межах міста зможуть працювати тільки продовольчі або змішані магазини (продукти харчування і непродовольчі товари) загальною площею до 300 кв. м. Універсами, супер- і гіпермаркети мають бути за 5 км від населених пунктів, пише "Коммерсант-Украина".

"У них буде обмежений графік роботи: покупці зможуть купити товари лише з понеділка по суботу і тільки з 9.00 до 20.00. Неділя та святкові дні мають стати обов'язковими вихідними. Режим роботи цих закладів будуть на свій розсуд міняти місцеві органи влади", - йдеться в повідомленні.

Торговим мережам планується надати перехідний період для "перепрофілювання приміщення або реконструкції продовольчого магазину" - їм нададуть рік з моменту вступу в силу запропонованого законопроекту, якщо він все ж буде підтриманий парламентом.

У продукції двох рівненських супермаркетів виявили стафілокок

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться про те, що така реформа необхідна для розвитку малого і середнього бізнесу, так як зараз великі мережі знищують його.

Варто також зазначити, що даним документом пропонується зобов'язати продовольчі магазини продавати 80% продуктів українського виробництва і з націнкою не більше 15-20%.

За порушення всіх запропонованих норм передбачені штрафи у розмірі 20% від обсягу реалізованих за минулий рік продовольчих товарів.

ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ У КОМЕНТАРЯХ:
А як ви ставитесь до такої ініціативи та чи реально це для Рівного?





На правах реклами