Ми у Facebook
23.01.2013, 15:00

Через рівнянина Королевська отримала "наганяй" від Азарова

Прем'єр-міністр на засіданні Кабміну різко висловився на адресу Наталії Королевської через інформацію про затримки виплат при народженні дитини. А з міністерства зателефонували до героя статті Сергія Пінчука, щоб виправити ситуацію.
Інформація про затримки виплат державної допомоги при народженні дітей дійшла до прем’єр-міністра Миколи Азарова. Відкриваючи у середу засідання Кабміну, як пише “Українська правда”, він висловив своєрідний “наганяй” міністру праці та соцзахисту Наталії Королевській.

За словами Миколи Азарова, про проблему він дізнався зі своєї сторінки у Facebook.

"Доручив з’ясувати ситуацію. Виявилось, що деякі органи праці та соціального захисту на місцях створили штучні затримки через чисто бюрократичне перейменування управлінь в департаменти", – сказав прем'єр міністр.

"Сказати, що я обурений – нічого не сказати. Діти що, мають без грошей сидіти, поки чиновники вирішать абсолютно надумані проблеми? Не важливо: на день чи кілька днів затрималась виплата. Закон визначає точні терміни виплати допомог", – обурювався Микола Азаров. І додав: "Жорстко покарати винних чиновників. А міністру соціальної політики Королевській доручаю тримати на особистому контролі кожен випадок збоїв у виплаті допомог і доповідати уряду про вжиті заходи”.

Того ж дня, як повідомив OGO.ua Сергій Пінчук, з ним зв'язались чиновники Міністерства праці і соцзахисту, очолюваного Наталією Королевською.

— Сьогодні до мене зателефонували з Міністерства праці та соцзахисту і запевнили, що проблем з призначенням допомоги при народженні дитини у мене не буде: вони зобов'яжуть Рівненське управління праці та соцзахисту направити до мене комісію та встановити склад моєї сім'ї актом обстеження. На моє запитання "А як ви плануєте вирішувати цю проблему з іншим сім'ями, адже мій випадок є типовим?", працівниця Міністерства запевнила, що вони готують лист на всі головні управління соцзахисту з роз'ясненням, де пропонують застосовувати такий же механізм. Крім того, ними направлено лист до Міністерства внутрішніх справ щодо врегулювання цієї проблеми, — розповідає громадський активіст і батько трьох дітей Сергій ПІНЧУК. — Здавалося б, усе добре, проблема вирішена... От тільки ніяк не можу второпати, як можна актом обстеження встановити склад сім'ї? Переписати присутніх у помешканні на момент обстеження осіб? Схоже, один маразм підміняють іншим...

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Чому рівняни не можуть отримати виплати на дітей? (ОФІЦІЙНА ВЕРСІЯ. Частина 1)
Чому рівняни не можуть отримати виплати на дітей? (ОФІЦІЙНА ВЕРСІЯ. Частина 2)
Чому рівняни не можуть отримати виплати на дітей? (ОФІЦІЙНА ВЕРСІЯ. Частина 3)





На правах реклами