26.01.2013, 10:34
Рецепт на вихідні: Пиріжки з рисом та грибами
Хочете здивувати своїх рідних, гостей та друзів смачними рум`яними пиріжками власного приготування? Тоді замісіть швидке тісто з сухих дріжджів. А начинку приготуйте заздалегідь.
Начинка: 1 склянка круглого рису, 50 г сушених білих чи польських грибів, 3-4 шт. варених яєць, 1 ріпчаста цибулина (можна замінити пучком зеленої цибулі чи цибулею-пореєм), 1 столова ложка олії, 1 столова ложка вершкового масла, 2 столові ложки сметани, сіль, чорний мелений перець, зелень петрушки та кропу (можна взяти сушену, морожену).
1. Відваріть до м`якості гриби, вийміть з відвару, дайте охолонути, подрібніть ножем чи блендером.
2. Відвар обережно перелийте в інший посуд, оскільки на дні може бути пісок.
3. У грибному відварі зваріть рис до напівготовності.
4. Налийте у сковорідку олію, додайте масло, злегка підсмажте (до появи аромату) подрібнену цибулю (ріпчасту, зелену чи порей). Для більш яскравого смаку можна додати потовчений зубчик часнику.
5. У сковорідку вкиньте подрібнені гриби, нарізані кубиками або терті на буряковій тертці варені яйця, додайте сметану, зелень, посоліть, поперчіть, добре вимішайте.
Колекція рецептів пані Галі у "Рівненській газеті"
Тісто: на 0,5 кг борошна (це приблизно 3 з половиною склянки): 1 склянка молока або води, 1 пачечка сухих дріжджів (7 г), 1 чайна ложка солі, 1 столова ложка цукру, 100 г олії або 2/3 пачки розтопленого маргарину.
1. Замісіть тісто. Спочатку у глибокій мисці змішайте борошно з дріжджами.
2. Змішайте з молоком олію або розтоплений маргарин. Суміш має бути теплою, але не гарячою, приблизно 30-35 градусів.
3. Влийте цю суміш у борошно, додайте сіль та цукор, добре вимішайте. Якщо тісто виходить надо рідким, додайте борошна, якщо прилипає до рук – долийте трішки олії. Тісто має вийти легким і пружним, як на піцу, не приставати до рук і до стільниці, коли будете ліпити пиріжки. Залишіть на 5-10 хвилин, щоб трохи відстоялося.
4. Пиріжки ліпити дуже легко – все робиться, як на вареники. Спочатку зручним для вас способом робите кружальця діаметром 7-8 см і товщиною менше 1 см. Потім всередину кожного кружечка кладете чайну ложку (чи більше – спочатку приміряйтесь, зробіть пробний пиріжок) начинки. Візьміть кружечок з начинкою у ліву долоню. Трохи розтягніть нижній і верхній краї тіста, з`єднайте їх і прищипніть. Потім защипніть краї повністю, як вареники, можна навіть з косичками.
5. Ввімкніть нагріватися духовку.
6. Викладайте пиріжки швом донизу (якщо ваші «вареники» без косичок) на змащений жиром або вкритий папером для випікання лист (деко) на відстані 1-2 см один від одного.
7. Дайте постояти у теплому місці 5 хвилин, потім змастіть 1 жовтком, збитим з 1 столовою ложкою олії.
8. Випікайте при температурі 180 градусів 20-25 хвилин (залежно від величини пиріжків).
9. Готові пиріжки вийміть з духовки й одразу ж накрийте рушником.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Теплий пиріг з яблуками, корицею та волоськими горіхами
Ніжне й вишукане картопляне "печиво"
Секрети від пані Галі:
Яйце додавати не треба. Але якщо хочете зробити тісто більш здобним – можете використати 1-2 жовтки.
Для більш яскравого "яєчного" кольору дріжджового тіста на початку замішування у масляно-молочну суміш я іноді додаю на кінчику ножа мелений шафран або куркуму.
Часом продають неякісні дріжджі або термін їх придатності давно минув. Перед тим, як замішувати все тісто, раджу випробувати чайну ложку дріжджів з чайною ложкою борошна та дрібкою цукру у невеликій кількості теплої води. Якщо за 10 хвилин не з`являться пухирці й дріжджі дуже неприємно пахнуть – дріжджі вже "мертві" або зіпсувались. Викиньте їх і шукайте заміну: свіжі або морожені класичні спиртові дріжджі (20 г), сухі французькі дріжджі або звичайний розрихлювач для печива (1 пачка).
1. Відваріть до м`якості гриби, вийміть з відвару, дайте охолонути, подрібніть ножем чи блендером.
2. Відвар обережно перелийте в інший посуд, оскільки на дні може бути пісок.
3. У грибному відварі зваріть рис до напівготовності.
4. Налийте у сковорідку олію, додайте масло, злегка підсмажте (до появи аромату) подрібнену цибулю (ріпчасту, зелену чи порей). Для більш яскравого смаку можна додати потовчений зубчик часнику.
5. У сковорідку вкиньте подрібнені гриби, нарізані кубиками або терті на буряковій тертці варені яйця, додайте сметану, зелень, посоліть, поперчіть, добре вимішайте.
Колекція рецептів пані Галі у "Рівненській газеті"
Тісто: на 0,5 кг борошна (це приблизно 3 з половиною склянки): 1 склянка молока або води, 1 пачечка сухих дріжджів (7 г), 1 чайна ложка солі, 1 столова ложка цукру, 100 г олії або 2/3 пачки розтопленого маргарину.
1. Замісіть тісто. Спочатку у глибокій мисці змішайте борошно з дріжджами.
2. Змішайте з молоком олію або розтоплений маргарин. Суміш має бути теплою, але не гарячою, приблизно 30-35 градусів.
3. Влийте цю суміш у борошно, додайте сіль та цукор, добре вимішайте. Якщо тісто виходить надо рідким, додайте борошна, якщо прилипає до рук – долийте трішки олії. Тісто має вийти легким і пружним, як на піцу, не приставати до рук і до стільниці, коли будете ліпити пиріжки. Залишіть на 5-10 хвилин, щоб трохи відстоялося.
4. Пиріжки ліпити дуже легко – все робиться, як на вареники. Спочатку зручним для вас способом робите кружальця діаметром 7-8 см і товщиною менше 1 см. Потім всередину кожного кружечка кладете чайну ложку (чи більше – спочатку приміряйтесь, зробіть пробний пиріжок) начинки. Візьміть кружечок з начинкою у ліву долоню. Трохи розтягніть нижній і верхній краї тіста, з`єднайте їх і прищипніть. Потім защипніть краї повністю, як вареники, можна навіть з косичками.
5. Ввімкніть нагріватися духовку.
6. Викладайте пиріжки швом донизу (якщо ваші «вареники» без косичок) на змащений жиром або вкритий папером для випікання лист (деко) на відстані 1-2 см один від одного.
7. Дайте постояти у теплому місці 5 хвилин, потім змастіть 1 жовтком, збитим з 1 столовою ложкою олії.
8. Випікайте при температурі 180 градусів 20-25 хвилин (залежно від величини пиріжків).
9. Готові пиріжки вийміть з духовки й одразу ж накрийте рушником.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Теплий пиріг з яблуками, корицею та волоськими горіхами
Ніжне й вишукане картопляне "печиво"
Секрети від пані Галі:
Яйце додавати не треба. Але якщо хочете зробити тісто більш здобним – можете використати 1-2 жовтки.
Для більш яскравого "яєчного" кольору дріжджового тіста на початку замішування у масляно-молочну суміш я іноді додаю на кінчику ножа мелений шафран або куркуму.
Часом продають неякісні дріжджі або термін їх придатності давно минув. Перед тим, як замішувати все тісто, раджу випробувати чайну ложку дріжджів з чайною ложкою борошна та дрібкою цукру у невеликій кількості теплої води. Якщо за 10 хвилин не з`являться пухирці й дріжджі дуже неприємно пахнуть – дріжджі вже "мертві" або зіпсувались. Викиньте їх і шукайте заміну: свіжі або морожені класичні спиртові дріжджі (20 г), сухі французькі дріжджі або звичайний розрихлювач для печива (1 пачка).
Категорія: Новини > Життя
Автор: Галина ЦУКАНОВАПереглядів: 20384Інші статті рубрики:
У Рівному виступить відома бандуристка KRUT
Завтра, 20 квітня, відома артистка виступить у Органному залі. Концерт запланований о 18 годині.
переглядів: 273
У Рівному почався новий збір на дрони
Місто оголосило чергову закупівлю дронів для ЗСУ.
переглядів: 298
Прикмети та заборони цього дня: усе, що слід знати про 19 квітня
Українці вшановують пам'ять святого Іоана. До настання Нового року залишилося 256 днів.
переглядів: 343
З Днем ангела Івана: суперові вітання
Сьогодні, 19 квітня, Івани святкують свій День ангела.
переглядів: 259
Як продуктивно почати ранок: кілька потужних і дієвих порад
Пропонуємо вам кілька дієвих порад, які забезпечать чудовий і продуктивний ранок.
переглядів: 335