Ми у Facebook
28.01.2013, 08:00

Час планувати весняно-літній посівний сезон на дачі, городі, балконі

Календарик: 28 січня 2013 року, понеділок.
Місяць у знаку Діви, третя чверть (спадає), 17/18-й місячний день.
Господарю і господині на замітку:
- Із 27 до 31 січня Місяць у третій фазі й у сузір`ях Діви та Терезів. Астрологи й досвідчені господарі не радять рівнянам у ці дні сіяти й пересаджувати розсаду – краще почекати до 1 лютого, ніж розчаруватися у результатах своїх зусиль.

- Якщо у вас є сад-город, присадибна чи дачна ділянка або маєте хобі - вирощуєте квіти й зелень у себе на підвіконні, балконі чи лоджії, час спланувати свій весняно-літній посівний сезон.

- Накресліть план майбутніх грядок, квітників, дерев і кущів, які плануєте посадити на вашій присадибній ділянці, на дачі. Не бійтеся внести у список все, що хотіли б мати в ідеалі, а не тільки те, на що є гроші. При бажанні й наполегливій праці більшість задумів матеріалізується.

Яким буде ваш сад, город, квітник, балкон у 2013 році?

- Перегляньте свої запаси насіння, які залишилися з минулих років, перевірте їхній термін придатності, складіть список того, що треба докупити. Майте на увазі: досить довго, 5-6 років, не втрачає схожість насіння огірків, кабачків, патисонів та інших гарбузових. Добре проростає упродовж 5 років насіння помідорів, гіркого та солодкого перцю, баклажанів. Насіння коренеплодів (крім моркви), а також щавлю, шпинату, зелених салатів непогано сходить і на 3-4-й рік. А от насіння пряних трав (чебрець, м`ята, меліса, естрагон, базилік), моркви, часто й петрушки, втрачає схожість вже через рік.

- Складіть список необхідного: посадковий матеріал (насіння, розсада, цибулини, саджанці), добрива, грунтових суміші, мульча, горщики, ящики, контейнери, засоби для захисту рослин і боротьби зі шкідниками, садовий інвентар, плівка для теплиць тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Що, як і де краще садити [ПОРАДИ ГОРОДНИКАМ]
Як влаштувати зелену грядку на підвіконні


Народні прикмети:
Якщо 28 січня дме вітер, рік буде сирий.
Зірки на небі блищать – буде мороз, тьмяні чи їх зовсім не видно – потеплішає.
Якщо кіт ховає мордочку – буде мороз, собака лежить, згорнувшись калачиком, - буде холодно, а коли пес під час дрімоти витягнувся – чекай на потепління.





На правах реклами