Ми у Facebook
28.01.2013, 18:20

У Рівному молоді "пластуни" вшанували пам'ять Героїв Крут [+Фото]

Цього року минає 95 років від дати героїчного подвигу близько 500 українських студентів, що стали на захист української держави проти багатотисячного більшовицького війська.
Молоде покоління потрібно виховувати на героїчних подвигах пращурів. Так вважають молоді рівненські активісти, які вирішили розповісти дітям про бій під Крутами й тим самим вшанувати пам'ять загиблих у 1918 році українських студентів.

Для юних рівнян, переважно дітей та підлітків, молоді активісти кількох громадських організацій Рівного організували показ документальної стрічки про бій під Крутами.

- Тоді ситуація в країні була дуже складна, - розповідає активістка Людмила Хильчук. - І молоді студенти, які практично не мали військового досвіду й мали обмаль зброї та набоїв, не злякались й стали на захист України. Вони більше доби тримали оборону проти ворогів, кількість яких перевищувала кількість самих студентів у 10 разів!

По завершенні стрічки діти розповіли, що про бій під Крутами чули й раніше, але дізналися багато нового.



- Для мене їхній подвиг означає дуже багато, - розповідає юна "пластунка" Катерина Момотюк. - Адже вони билися й героїчно загинули за Україну. Ми повинні пам'ятати й шанувати їх, адже завдяки їм я та мої батьки живемо сьогодні у вільній країні.

Організатори кінопоказу розповіли, що подібну акцію проводять уже не вперше.



- Подібний показ ми влаштовуємо вже втретє, - розповідає співорганізатор акції, виховник юнацького гуртка "Чорні ступні" Тарас Давидюк. - Про подвиг крутянців потрібно пам'ятати та виховувати на їхньому героїчному прикладі сучасну молодь.



Кінопоказ, який "Пласт" організував спільно із "Молодіжним націоналістичним конгресом" та громадською організацією "Активна Молодь" ("АкМ") став частиною всеукраїнської кампанії "Пам'ятай про Крути".

У ці ж дні, з 27 по 29 січня у рамках кампанії "Пам'ятай про Крути" у багатьох містах України відбуваються різноманітні заходи, присвячені пам'яті учасників бою під Крутами.





На правах реклами