Як перетворити моє село на затишний Едем?

28.01.2013

Навіть у маленькому селі, яке на карті не дозволяє позначити масштаб, його мешканці прагнуть створити затишне місце. Наше село Остки, що у Рокитнівському районі, безумовно, стало б кращим, якби кожен з жителів вказав на його недоліки, та допоміг у їх вирішенні.
Передусім, я дуже хочу бачити своє село в зелені садів та дерев, що привітно вітають жителів, то поважно похитують край дороги. Багато різнокольорових квітів, що своїм п’янким ароматом приваблюють до себе мешканців та гостей села.

Наступна зміна – літературні вечори. В сільському клубі можна було б запровадити традицію – збиратися і проводити літературні вечори на різну тематику, де молодь і всі охочі можуть поділитися своїми мистецькими смаками, розповісти про улюблену книгу та автора, який подобається, послухати однодумців, або написати свій шедевр.

Було б непогано ще, якби в нашому селі був парк. Затишні, тінисті алеї, квітучі клумби, красиві, доглянуті кущі, які немов закликають людей відпочити після праці, почитати улюблену книгу чи просто поговорити з друзями.

Умови конкурсу “Я – журналіст!”

Багато сміття. З цією проблемою потрібно боротися! Насамперед, потрібно поставити смітники, бо люди кидають сміття і різний непотріб на землю. Але навіть поставивши смітники, ми не застраховані від безсоромників, які не потрапляють в урну. Хочеться, щоб усі жителі нашого села зрозуміли, що те, яким буде село у майбутньому залежить від нас.

Я бажаю бачити лише позитивні зміни, і намагатимуся робити все для їх впровадження. Звісно, село ніколи не стане мегаполісом, але якщо кожен зрозуміє, що посадивши дерево та кинувши сміття в урну, він допоможе своєму селу стати частинкою раю, то ми будемо жити у своєму затишному Едемі.

Конкурс “Я – журналіст!” об’єднає учнів трьох областей
Анжеліка ЛОПУГА

переглядів: 813

Останні новини від OGO.ua


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *