Ми у Facebook
28.01.2013, 17:19

"ТОП-20: видатні рівняни": проект триває!

У рамках проекту "ТОП-20: видатні рівняни" експерти та інтернет-користувачі обрали найвидатніших рівнян усіх часів. Рейтинг завершено, але наш проект - триває. Дізнайтесь більше!
Мета проекту "ТОП-20: видатні рівняни" проста: допомогти всім нам краще пізнати історію свого краю через постаті його найвидатніших діячів, яких обрали б самі жителі Рівненщини. Організатори вирішили обмежитись двома десятками визначних особистостей, які зробили найбільший внесок у розвиток Рівненщини в різних галузях за весь історичний період (окрім наших сучасників).

До списку претендентів були включені люди різних національностей та різних історичних періодів, які народились або певний час проживали на території нашого краю (окрім наших сучасників) і помітно вплинули своєю діяльністю на розвиток Рівненщини, України, світу в цілому.

Більше про проект "ТОП-20: видатні рівняни"

Поки йшло голосування, на Рівненщині відбувся і конкурс учнівських творів “Видатні рівняни” за підтримки управління освіти і науки облдержадміністрації та товариства “Просвіта”. Ми вирішили опублікувати деякі з конкурсних робіт. Їхня особливість - у тому, що, на відміну від основного рейтингу, де експерти обирали переможців лише серед видатних земляків, які вже пішли з життя, школярам дозволялось обирати героїв творів і серед наших сучасників. Тому з-поміж конкурсних робіт, які ми розміщуватимемо на порталі, будуть і твори, присвячені видатним постатям минулого, і роботи про наших сучасників - відомих рівнян, які живуть і працюють поряд з нами.

"ТОП-20: видатні рівняни": твір про Уласа Самчука

"ТОП-20: видатні рівняни": твір про Василя-Костянтина Острозького

"ТОП-20: видатні рівняни": твір про Євгена Шморгуна

"ТОП-20: видатні рівняни": твір про Миколу Пасічника

...Це - лише частина творів, які надійшли до нас під час конкурсу "Видатні рівняни". Незабаром ми опублікуємо нову серію робіт, а також - матеріали про тих визначних вихідців із Рівненщини, які увійшли до "двадцятки" переможців проекту. Адже його мета - саме допомогти нам краще пізнати рідний край, більше дізнатись про видатні постаті минулого, які прославили Рівненщину далеко за її межами!

"ТОП-20: видатні рівняни": список

Найвизначніші місця Рівненщини у проекті "Сім чудес Рівненщини"

Рівненські школярі вшанували льотчика-космонавта Олега Макарова, який навчався у ЗОШ №3 Рівного






На правах реклами