Ми у Facebook
29.01.2013, 10:45

У Рівному відзначать 95-ту річницю подвигу Героїв Крут

Сьогодні Україна відзначає 95-ту річницю подвигу Героїв Крут.
Як йдеться у Вікіпедії, бій під Крутами – бій, що відбувся 16 (29) січня 1918 року на залізничній станції Крути під селищем Крути та поблизу села Пам’ятне, за 130 кілометрів на північний схід від Києва. Цей бій тривав 5 годин між 4-тисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова та загоном із київських студентів і бійців вільного козацтва, що загалом нараховував близько чотирьох сотень вояків. У перебігу військових дій бій вирішального значення не мав, та у свідомості багатьох особливого значення набув завдяки героїзму української молоді. Особливо вразило сучасників поховання юнаків, які потрапили після бою в полон до більшовиків і у кількості 27 людей були ними страчені.

У Рівному молоді "пластуни" вшанували пам'ять Героїв Крут [+Фото]

Зазначимо, сьогодні на Рівненщині відбудуться урочистості з нагоди відзначення 95-ї річниці подвигу Героїв Крут.

З цієї нагоди молодь та громадськість міста запалять 95 полум'яних свічок на честь героїв Крут.

Відзначення 95-ї річниці бою під Крутами відбудеться біля пам'ятного знаку "Загиблим за Україну" (приміщення міськвиконкому, вул. Соборна, 12-а). Початок о 15 годині.

Ще одна акція, присвячена 95-й річниці бою під Крутами відбудеться о 19.30 на майдані Незалежності. Активісти молодіжних громадських організацій Рівного викладуть із палаючих свічок слово "Крути" й вшанують пам'ять загиблих студентів хвилиною мовчання.





На правах реклами